В.Сальдо – мер, нардеп і аккаунт

Як колишній мер Херсона Володимир Сальдо вже встиг призабутися, як народний депутат – ще не встиг нічого помітного зробити, а от як користувач соціальних мереж він має непогані шанси вчергове стати джерелом новин, принаймні, для херсонських ЗМІ.

Лише позавчора М.Азаров публічно порадив міністрам виходити у соцмережі.  Так само позавчора відбулася експертна онлайн-дискусія Чи мають соціальні медіа вплив на владу?  в рамках ініціативи Майдан Reload (Перезавантаження) – відкриті дискусії з гострих питань,   яку зараз можна подивитися тут.

А вчора, на тлі дискусій “варто чи не варто політикам та чиновникам використовувати соцмережі”, “чи мають вони вплив на реальні події”, “чи дієві”, тощо, несподівано активізувався фейсбук-профіль Vladimir Saldo, який був створений більше місяця тому.
Одним з проявів активності профілю стало створення групи “Херсон – наш город”. Також з профіля Vladimir Saldo надсилались запити на додавання у друзі користувачам, у яких особисті стосунки з реальним В.Сальдо, м’яко кажучи, не надто дружні.

Попри масовий вихід політиків у соціальні мережі, навряд чи комусь спаде на думку запідозрити нардепа у раптовому нестримному  бажанні створювати групи у фейсбуці. Хіба що у заблокованій Верховній Раді нудно аж настільки!

наш дом

Тобто, є всі підстави вважати цей профіль фейковим:

сальдо фб

Власне, про це вже встигло  написати херсонське інформаційне інтернет-видання “Площа Свободи”.

Тим часом користувачі фейсбуку розпочали активне спілкування із справжнім чи підробним нардепом на цьому новоствореному майданчику:

спілкування з нардепом

Звертає увагу, що фото цього профілю майже на 100% дублюють фото з іншого профілю – Владимир Сальдо, з яким не так давно  (ще у бутність В.Сальдо міським головою Херсона) трапилася неприємна історія із блокуванням доступу з причин підозри у неособистому веденні записів. Тоді прес-служба міськради пафосно повідомила, що проблему вирішено, доступ відновлено, ворогів переможено. Хоча у доволі невеликому місті Херсоні практично усі користувачі фейсбуку й так знають, хто саме створює цей образ В.Сальдо по той бік монітору:

сальдо 2012

Саме через цей профіль В.Сальдо відбувалися “його” щосуботні спілкування із користувачами фейсбуку. Саме про цей профіль його прес-служба неодноразово робила офіційні повідомлення.

Втім, у фейсбуці ще є й сторінка Сальдо Володимир Васильович, що правилами не лише не заборонено, а й вітається. Справжня, чи не справжня ця сторінка – досі запитань не виникало.

сальдо сторінкаjpg

Таким чином, присутність екс-мера і народного депутата В.Сальдо у фейсбуці ширіться та множиться.

І яка доля чекатиме на нового, але вельми активного користувача Vladimir Saldo, – говорити поки що зарано. Втім, очевидним тут є зовсім інше – вибори міського голови в Херсоні попри те, що ще не були оголошені, де-факто вже давно розпочалися.

====

П.С. На останньому скрін-шоті добре видно ще один забавний епізод просування політиків у соціальні мережі.
Колишній колега В.Сальдо, міський голова Одеси О.Костусєв, офіційна сторінка якого нещодавно була створена і викликала шквал негативних коментарів користувачів фейсбуку, “розкручується” шляхом платної реклами, що для публічної особи абсурдно само по собі.

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.