Концерт козацького року у Харкові

21 квітня в харківському клубі “Churchill`s pub” було справді спекотно. Вже вдруге у Харків завітав гурт “Тінь сонця”.

На розігріві у хедлайнера виступив харківський рок-гурт “Haspyd”. Після перших акордів стало зрозуміло, що цей вечір обіцяє бути драйвовим.

Коли на сцену вийшли учасники гурту “Тінь сонця”, більш ніж півтори сотні людей в залі, вибухнули вітальними криками та оплесками. Під час концерту лунали такі відомі пісні як: “Тінь сонця”, “Кривий танець”, “Слався, мати Русь!”, “Вільним небокраєм”, “Дикі гуси”, “Місяцю мій” та інші. А виконання пісні “Козача могила” соліст гурту Сергій Василюк присвятив полковнику Петру Болбочану. Адже саме під проводом П. Болбочана лівобережна група армії УНР звільнила Харків від більшовицьких розбійників у 1918 році.

Зал шалено підтримував кожну пісню та співав разом із Сергієм.

Під час концерту була також невелика акустична частина під час якої Василюк виконував свої, а також повстанські пісні і навіть Гімн ОУН.

“Атмосфера в залі була просто казковою. Чарівна музика та чистий і потужний голос С. Василюка робили дива. Люди були наче “у нірвані”, активно підспівували. Особливо приємним подарунком було чергування важких композицій з акустичними піснями, а повстанські пісні не на жарт розпалили залу своїм бойовим та патріотичним змістом”, – зазначила представниця харківського осередку МНК Оля Ґрідчина.

На завершення концерту, Сергій Василюк нагадав всім присутнім, що Харків завжди був українським містом, з колиски якого плекалися одні з найкращих синів України, зокрема Гнат Хоткевич, Левко Мацієвич, Юрій Шевельов, Григорій Квітка-Основ’яненко та Микола Міхновський.

Він також виступив із закликом єднання всіх українців незалежно від того, де вони мешкають, адже кожен, хто почувається українцем мусить зрозуміти: лише разом ми в силах щось змінити.

Прес-служба Харківського МНК

https://www.youtube.com/watch?v=s8NVB3fdZpw

IlwfU23Di70

2gkZtncNc4I

L5fqRN2pDto

A propos Nataliya Zubar 2354 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair