У Києві відбувся Мегамарш у вишиванках

Близько тисячі киян у вишиванках пройшлися вулицями столиці в національному вбранні 25 травня.

Подібне дійство відбувається двічі на рік у рамках проекту Мегамарш у вишиванках. Це стало  традицією для Києва – восени та навесні площами столиці гуляють люди різного віку у вишиванках.

На свято завітав Сашко Лірник, Андрій Середа, Ірена Карпа, Олесь Доній, гурт Kozak System та багато інших відомих людей. Цьогоріч навіть Дарт Вейдер прийшов на свято і також у вишиванці, перейшовши при цьому на сторону добра.

Організатори Мегамаршу розіграли між присутніми кілька вишиванок та Кобзар Тараса Шевченка. Також сюрпризом для всіх присутніх став виступ гурту Kozak System, яких не афішували в анонсах заходу.

Мегамаршівці пройшлися старим маршрутом Києва – відвідавши також і Софіївську площу, де , не дивлячись на загородження сценою, молодь у вишиванках танцювали кривий танець та водили хороводи.

На Контрактовій площі мегапроходці взялись міряти найдовшу косу у дівчат – нею виявилась Іолана Тимочко студентка університету Тараса Шевченка, за що організатори нагородили її віночком.

Під час проходу у вишиванках організатори збирали благодійні внески на лікування побратима – Валерія Романенка, який потрапив у важку аварію . За їх словами, вдалося зібрати 4 тис. грн та 100 доларів США, які оргкомітет в терміновому порядку передасть рідним Валерію.

«Найбільше я задоволений кількістю людей і тим, що приєдналось дуже багато відомих особистостей,  це такі люди, як Сашко Лірник, Доній, Карпа, хлопці з Kozak System, актор українського фільму «Тойхтопройшовкрізьвогонь» Дмитро Лінартович. Я дуже задоволений посмішками, які були протягом цього дня. Не задоволений, що це все закінчилося», – зазначив один із організаторів Мегамаршу Влад Гаркавенко.

Зазначимо, що Мегамарш відбувався вже 11-й раз у столиці й цього разу він став міжнародним, адже проводився не лише в багатьох містах України, а й за кордоном: Польщі, Росії, Англії, Андоррі, Вірменії, Казахстані, Мозамбіці,  Словенії та Іспанії.

З українських міст цього разу до Мегамаршу доєднались  Одеса, Рівне, Вінниця, Ужгород, Полтава,  Миколаїв, Житомир, Бердичів, Коломия, Луганськ, Суми, Чернігів та Луцьк.

Найближчі проекту Мегамаршу –  29 травня концерт в музеї Тараса Шевченка за участю відомого кобзаря – Ярослава Джуся та соліста гурту Колір Ночі – Михайла Бойка. А також 30 травня лекція у вільному університеті за участю популярного українського письменника Макса Кідрука.

Сайт – http://megamarsh.in.ua/

У соціальних мережах – http://vk.com/megamarsh https://www.facebook.com/groups/marsh.ua/

Контакти:

Андрій Бабінський – 093 632 64 85

Олена Базилівська –  097 817 07 82

Влад Гаркавенко – 063 680 39 99

Руслан Пальчук – 093 776 03 28

Сергій Позивайло – 063 183 98 50

megamarsh-11 (1) megamarsh-11 (5) megamarsh-11 (3) megamarsh-11 (2)

A propos Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair