“…Просимо повідомити, чи не переживає часом очолюваний Вами орган глибоких фінансових, кадрових чи то есхатологічних проблем?”

Сьогодні організації-учасниці системи колективної безпеки молоді “МАМА” звернулася до Голови СБУ Олександра Якименка з відкритим листом. Вони просять пояснити причини підвищеної уваги до студентів, молодої матері та дизайнера видавництва, яку виявляє останнім часом Служба безпеки.

У листі перераховуються конкретні випадки, коли працівники СБУ протягом останнього часу викликали або намагалися викликати “на бесіди” людей, які не схожі на тих, хто загрожує національній безпеці (наприклад, студентку-юристку чи молоду матір), коли «дзвінки з СБУ» звучали в якості головного мотиву з вуст тих, хто намагався завадити проведенню молодіжних таборів на Донеччині та на Закарпатті, а також відомий випадок заборони в’їзду на територію України дизайнеру видавництва “Темпора” Юрію Барабашу.

Натомість, ідеться в листі, СБУ абсолютно не зважає на, скажімо, відкриті лекції для неповнолітніх, які організовує в Києві російський неонацист Тесак, “у послужному списку якого – інсценування розчленування таджика”. На думку авторів листа, це – “ознаки глибоких кризових явищ у службі безпеки, що справді змушує нас хвилюватися за державну безпеку України”.

Тому, завершуючи листа, громадські активісти висловлюють готовність “на волонтерських засадах, не шкодуючи власного часу та зусиль, допомагати СБУ у виявленні справжніх загроз державній безпеці України.”

Повна версія відкритого листа

A propos Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair