Канів: “…визнано незаконним та скасовано”

Ще одна добра звістка. Раніше ми повідомляли, що Канівська міжрайонна прокуратура за зверненням Інформаційного центру “Майдан Моніторинг” оскаржила у судовому порядку незаконне “Положення про проведення масових заходів у м.Каневі“, свавільно затверджене виконкомом тамтешньої міської ради. Те “положення“, прийняте поза межами легітимної компетенції, починалося так:

 

Канів-39-2012-2

Далі те “положення” містило, зокрема, пункт про визначення строку (аж 10 днів) завчасного повідомлення про проведення мирних зібрань, що прямо суперечило рішенню Конституційного Суду України №4-рп/2001, згідно з яким це є “предметом законодавчого регулювання“. Тепер воно вже нічого не містить, бо його нема. З Канівської міжрайонної прокуратури на наш сьогоднішній запит оперативно повідомили електронною поштою таке:

“07.08.13  Черкаським окружним адміністративним судом у справі №823/2444/13-а  задоволено позов Канівського міжрайонного прокурора, визнано незаконним та скасовано рішення виконавчого комітету Канівської міської ради від 22.04.10 №141 “Про затвердження Положення про проведення масових заходів у м. Каневі”

На сьогодні за зверненням ІЦ “Майдан Моніторинг” у більш ніж 50-ти населених пунктах України органи прокуратури вжили заходів для усунення незаконно запроваджених місцевими самоврядувальниками нормативних обмежень свободи мирних зібрань, причому у половині випадків відповідні акти вже скасовано. Далі – буде.

*****

Діяльність з моніторингу та захисту свободи мирних зібрань в Україні здійснюється Інформаційним центром “Майдан Моніторинг” за люб’язної підтримки Міжнародного фонду “Відродження