Рівняни кажуть «ЄС!» #Євромайдан

Сьогодні щось змінилося. Змінилися люди. І ті, хто прийшов на Майдан, і ті – хто спостерігає за Майданом. Шанси на хороше майбутнє залишаються! Кажу це тому, що, наприклад, переконався вкотре у небайдужості рівнян.Майже дві тисячі рівнян у неділю, 24 листопада вийшли нацентральний майдан міста, щоб висловити свою позицію щодо євроінтеграційногокурсу України.

1459991_716067065089865_2071813760_n

За півгодини рівняни заповнили тисячу листівок «Рівняниобирають ЄС!», адресованих до представництва Європейського Союзу в Україні, щебільше тисячі рівнян поставили свої підписи у підтримку європейського курсуУкраїни.

Під час мітингу, який відбувся біля підніжжя пам’ятникаТарасу Шевченку, громадські активісти і просто небайдужі рівняни висловлювалисвою занепокоєність останніми рішеннями Уряду та невизначеністю позиції Президента і більшості Верховної Ради, які протиставили себе волі більшості українського народу.

Під час імпровізованого народного віче, за попередньою домовленістю організаторів із опозиційними політичними силами, на майдані окрім партійних наметів «Батьківщини», «Удару» та «Свободи», не було партійної символіки. Люди прийшли із державними прапорами та прапорами Європейського Союзу. Одноголосно кількатисячний рівненський Майдан зажадав від депутатів Рівненської міської ради, Рівненської обласної ради провести позачергові сесії та прийняти Звернення щодо волі рівнян до інтеграції з Європейським Союзом. Народне віче зажадало від Верховної Ради ухвалити євроінтеграційні закони, а від Президента – підписання Угоди про асоціацію України та ЄС.

Рівненський майдан із захопленням сприйняв інформацію проте, що у Києві збирається багатотисячний Майдан.

Під час мітингу виступили громадські активісти – Святослав Клічук, Віталій Примак, Зураб Кантарія, Роман Коваль, Алла Чеснокова, Лілія Москальова та інші. Словодля виступу мали і депутати Рівненської обласної ради Сергій Штурхецький (координатор Третьої Української Республіки в області, фракція об’єднаноїопозиції «Батьківщина»), Олексій Бучинський (керівник Рівненської міськоїорганізації ВО «Свобода»), депутати Рівненської міської ради Олександр Нестерук(«Батьківщина»), Олександр Лащук (позафракційний), представник «Удару» Василь Курилас, ініціативи Третя Українська Республіка екс-нардеп Віктор Матчук.

За інформацією громадських активістів-організаторів акцій -Євромайдан в Рівному продовжуватиме свою роботу щоденно з 18-ої години. Зараз біля «Європейського інформаційного намету» на Майдані Незалежності в Рівному продовжується збір підписів прихильників євроінтеграції.
Пряма інтернет-трансляція з рівненського майдану ішла на сайті http://provinciyka.rv.ua/

Відео

http://vse.rv.ua/news/1385280036-reportazh-sogodni-v-rivnomu-ievromaydan.html

Контактна інформація – Святослав Клічук 096 0068923
Зураб Кантарія 098 7127306, Віталій Примак 0973502281

FB serhiy shturkhetskyy

A propos Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair