Більше 20-ти міст світу протестували сьогодні проти нападу на Євромайдан – VIDIA

У середу, 11 грудня, щонайменше у 20 містах світу відбулись акції на підтримку Євромайдану в Україні. Мітингувальники виступили із одним зверненням, перекладеним різними мовами світу, у якому зокрема засуджили застосування сили проти мирних демонстрантів у Києві, повідомляє Радіо Свобода.

«Жорстоким побиттям мирних демонстрантів, цілеспрямованими нападами на ЗМІ, арештами учасників мітингів та іншими протиправними діями українська влада продемонструвала свою повну зневагу до громадянських свобод і законів демократичного суспільства. Ситуація в Україні загострюється з кожним днем та може мати непередбачувані наслідки, включно до масової розправи над мирними людьми», – заявили підписанти звернення.

Рига

Рига

Таку заяву сьогодні зачитували зокрема у Празі, Римі, Барселоні, Брюсселі, Москві та інших європейських столицях. Автори звернення закликають звільнити 13 осіб, арештованих у рамках розслідування справи про заворушення 1 грудня.

Як повідомляв сайт VIDIA, дану акцію було заплановано ще до застосування сили проти Євромайдану минулої ночі. Тому до спільних вимог також додали заклик до міжнародної спільноти не мовчати.

Барселона

Барселона

Додамо, що у деяких містах мітингували і вчора. Зокрема, у більше сотні українців мітингували на лісабонській площі Мартін Моніж у Португалії, повідомляє кореспондентVIDIA.

Нагадаємо, що 13 грудня молодь діаспори проведе акцію солідарності з українськими студентами. Плануються протести у різних містах діаспори, зокрема 15 грудня демонстрація відбудеться в Чикаго.

Брюссель

Брюссель

A propos Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair