Олександр Ярмола, лідер групи «Гайдамаки», попросив польських артистів висловити свою солідарність з українським народом.

Олександр Ярмола, лідер групи «Гайдамаки», кілька днів тому попросив польських артистів висловити свою солідарність з українським народом. І зараз ми вже чуємо перші голоси підтримки!

Кілька днів тому Ярмола написав листа до польських артистів, який був широко опублікований польськими ЗМІ. Дякуючи широкій підтримці польських журналістів, прохання про підтримку досягло музикантів.

Ярмола писав тоді: «Сьогодні важливо, щоб наше бажання нормального життя в нормальній країні підтримувалося не тільки світовими політиками, але також і артистами. Шановні, багато кого з вас я знаю особисто та сподіваюсь, що багатьох ще пізнаю. Я прошу вас не бути байдужими до того, що відбувається у сусідній країні. Якщо ви дивилися новини, ви, мабуть, бачили, як спецпідрозділи міліції “вкатували” мирних студентів в асфальт, б’ючи їх палицями. Це мало нагадати вам сцени з вашої недавньої історії. Я не політик, я артист. Ось чому я закликаю не політиків, а артистів, які мають силу мистецтва, які мають тисячі та сотні тисяч послідовників. Ваш голос підтримки дуже важливий для нас. Кожен день ми знаходимося на Майдані Незалежності, через день ми граємо там на сцені, щоб підтримати мітингувальників нашою музикою. Кожного дня я чую, як молоді та літні люди спілкуються один з одним, про те, що деякі іноземні політики підтримують їх протест, що письменники надсилають відкриті листи, що іноземні актори підтримують мирний супротив Української нації.

Я знаю, так само буде сприйнято вашу підтримку – люди хоча б на мить забудуть про холод і наявність готової до штурму міліції, тому що ви надихаєте надією, ви є поруч. Не бійтеся допомогти нам! Це не втручання в політику сусідніх країн, але жест солідарності з народом, з простими людьми, які нарешті сказали – ДОСИТЬ!»

На заклик «Гайдамаків» вже відгукнулося кілька відомих польських артистів. На скриньку гурту щодня приходять чергові голоси підтримки і обіцяння награти найближчим часом короткі відео. Наразі, – перший відеоролик, в якому підтримку для народу висловили Мр.Регенератор, вокаліст однієї з найпопулярніших польських груп реггі «Вавамафін», Мунєк Сташчик, вокаліст легендарної рок-групи «Ті-Лав», Ді-Джей Кай Каславінієрі, – один з найпрогресивніших сучасних польських ді-джеїв, Домінік Хмурський, – відомий соло скрипаль молодого покоління, та легенда польської музики, володар кількох золотих та платинових дисків, поет та співак – Мацієй Маленчук! І це тільки початок:)

 

A propos Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair