Вільне слово до братів-українців на #Євромайдан’і

Ми звертаємося до вас зі словами солідарності в 32 -річний ювілей військового стану в Польщі , який на вісім років заблокував визвольні  сподівання поляків.

Ми , активісти та підпільна  антикомуністична Солідарність знаємо , що ціна потрібно платити за право висловлювати свої  погляди. Ми також знаємо , наскільки важливим є міжнародна солідарність з тими , хто бореться за ці універсальні цінності , такі як демократія і свобода слова , наражаючись на постійну небезпеку.

Таким чином , ми хотіли б висловити Вам мою найвищу похвалу і повагу. Сьогодні , коли ми бачимо фотографії в Києві , перед нами ідентичні образи умиротворення страйкуючих заводів в Польщі  більше тридцяти років тому. Сьогодні ми знаємо , що ці жорстокі дії поліції не змогли задушити вільний дух . Потрібно було всього лише кілька років , аби ті, хто боровся з суспільством,  посилав армію і поліцію – відійшли на звалище історії. Бажаємо вам сили у вашій боротьбі і ми запевняємо вас , що ми зробимо все , що в наших силах , щоб ваша боротьба за свободу була успішною.

Бажаємо вам перемоги над всіма тими , котрим видається, що міліційним кийком можна зупинити  демократію.

Zarząd Stowarzyszenia Wolnego Słowa Керівництво Товариства Вільного Слова