Псевдофеміда дала “васильківським псевдотерористам” по 6 років ув’язнення (оновлено)

Суддя Бурбела.  (Фото Олени Білозерської)
Суддя Бурбела.
(Фото Олени Білозерської)

Щойно на засіданні Києво-Святошинського суду суддя Юрій Бурбела оголосив вирок,

Прокурор
Прокурор

засудивши Сергія Бевза, Володимира Шпару та Ігоря Мосійчука до 6-ти років позбавлення волі кожного. Строк має бути зменшено на час (два з половиною роки), які хлопці провели у СІЗО.

Прокурор (який раніше після того, як захист і підсудні не залишили під час дебатів каменя на камені від закидів обвинувачення, відмовився від виступу) вимагав взагалі 9-ти років.

Весь “тероризм” політв’язнів (якими їх визнала Українська гельсинська спілка з прав людини) полягає нібито у намірах нібито підірвати саморобною бомбою (яку ніхто в суді не бачив – її знищила “експертиза” після незрозумілих маніпуляцій) раніше вже демонтований пам’ятник Леніну.

У кожного з політв’язнів є малолітні діти, а Ігор Мосійчук хворіє на діабет.

Присутні в залі висловили обурення вироком, після сутичок у залі міліція вивела підсудних, а суддя за спинами “грифону” зник. Наразі біля суду триває акція протесту. У приміщенні суду та біля нього перебуває значна кількість владоохоронців у масках і без них.

За останніми повідомленнями біля будівлі суду застосував силу до мітингувальників, після чого від’їхав “автозак” та автобус з суддею. Кореспондент 5-го каналу повідомляє про те, що на асфальті видно кров.

Вочевидь, захист оскаржуватиме вирок, ознак справедливости, людяности і притомности в якому, на нашу думку, найти не вдається. Натомість нескладно зробити висновок про порушення права на справедливий суд, гарантованого ст.6 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод

Олександр Северин

315615