Шевченківські святкування у Кентшині

У суботу 15 березня поточного року у Кентшині  урочистим концертом відзначено  200 – річчя від дня народження генія українського народу Тараса Шевченка.

 DSC_0065

Усіх присутніх, які зібралися в місцевому кіно ,,Gwiazda” привітав голова Вармінсько-Мазурської координаційної ради ОУП Степан Мігус. У своїй промові він нагадав, що поезія Шевченка була і надалі залишається актуальною, зокрема сьогодні, коли українську землю окупують російські агресори.

DSC_0074

Серед запрошених гостей присутні були: віце-маршалок Вармінсько-Мазурського воєводства Ярослав Слома, староста Кентшинського повіту Тадеуш Мордасевич, віце-староста Збігнев Новак, бургомістр Кентшина Кшиштоф Гецьман та греко-католицьке духовенство.

DSC_0077

 Зі свого боку представники місцевої влади засудили агресивні та брутальні дії Росії в Україні, закликали до солідарності з українським народом і пильної уваги до подій над Дніпром.

DSC_0083

Опісля відбулася артистична частина академії. З Шевченковою поезією, на сцені виступили діти з пункту навчання української мови з Кентшина та Барцян, яких підготувала вчителька Єва Клек. Глядачі могли  також послухати музику та пісні у виконанні артистів з України – Оркестру та солістів Волинського музично-драматичного театру ім. Т Шевченка з Луцька, співачки Ірини Житинської та музиканта Тараса Житинського.

DSC_0105

Дякуючи артистам за чудовий та зворушливий виступ, голова Кентшинського гуртка Об’єднання Українців у Польщі Андрій Сидор бажав українському народові єдності, мудрості та надії. Організаторами заходу були Ольштинський відділ та Кентшинський гурток ОУП. Фінансову підтримку заходові надав бургомістр Кентшина.

DSC_0108

 ас