ІЦ “Майдан Моніторинг” розпочинає моніторинг виборчого процесу. Запрошуємо всіх долучатися

imagesГоді казати, яке важливе значення має проведення чесних, прозорих і відтак – легітимних виборів Президента України. Ми розпочинаємо моніторинг і запрошуємо всіх громадян приєднуватися в інтересах спільної мети. Повідомлення про виявлені порушення ви можете надсилати на електронну адресу monitor@maidan.org.ua, супроводжуючи їх відео-, фотоматеріалами, лінками на публікації в Інтернеті.

Нижче – наше послання відповідним органам влади.

*****

Адміністрація Президента України

Кабінет Міністрів України

Рада національної безпеки і оборони України

Центральна виборча комісія

Міністерство внутрішніх справ

Генеральна прокуратура України

22.04.14

№7/14-46

 Шановні пані та панове,

 Інформую Вас, що Інформаційний центр “Майдан Моніторинг” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” розпочинає всеукраїнський моніторинг порушень виборчого законодавства і дотичних прав і свобод під час виборів Президента України.

Під час здійснення ініціативи збиратимуться та аналізуватимуться повідомлення засобів масової інформації, суб’єктів владних повноважень, суб’єктів виборчого процесу, громадських організацій і громадян про порушення, надаватиметься юридична оцінка, ініціюватимуться відповідні звернення до суб’єктів владних повноважень щодо належної реакції на виявлені та документовані правопорушення.

Метою ініціативи є сприяння проведенню в Україні чесних та прозорих виборів.

Вся інформація про порушення розміщуватиметься на інтерактивному веб ресурсі: https://maidan.org.ua/vybory2014p/ . Контактна адреса електронної пошти – monitor@maidan.org.ua.

 Закликаємо Вас до співпраці, пропонуємо відповідно до компетенції користуватися інформацією про порушення, яку ми будемо оприлюднювати та, своєю чергою, інформувати нас у разі виявлення порушень.

Сподіваємося на Вашу конструктивну  співпрацю, яку ми належно висвітлюватимемо.

 

З повагою,

Інформаційний центр “Майдан Моніторинг”

2 Commentaires

  1. Проживаю в Германии, являюсь гражданином Украины. Намерен участвовать в выборах. Информация о выборах на сайте украинского консульства в Германии крайне скудная. Упоминается онлайн-реестр избирателей, работающий в тестовом режиме. В этом реестре можно зарегистрироваться и сделать запрос о том, включен ли человек в избирательный список по этому участку. Вчера зарегистрировался и послал запрос – сегодня на емейл пришел ответ что меня в списках нет. Предлагают обращаться в консульство с вопросами. По опыту знаю, что дозвониться в консульство работающему человеку просто нереально – там много часов подряд могут просто не брать трубку. Но я попробую. В общем, для желающих участовать в выборах надо сначала пройти квест. Кроме того, как указано на сайте консульства, голосование может происходить исключительно по предварительным спискам. Так что в день голосования если ты не в списке – ехать бесполезно.
    Также есть желание организовать мониторинг выборов на участке консульского отделения в Бонне. Есть ли предложения или советы как это сделать?
    Поскольку голосование как я понимаю, можно сделать только лично, то для облегчения волеизъявления неплохо было бы организовать помощь украинским гражданам по транспорту в Бонн. Лично готов отвезти и привести еще 3 человек – сколько поместится в машину. Возможно, договорюсь со знакомыми. Кроме всего прочего – украинское консульство в Бонне находится в достаточно труднодоступном месте на горе, общественным транспортом туда добраться не очень просто. Многих отпугнет эта труднодоступность. Неплохо было бы еще организовать шаттл от ближайшей жд-станции Ремаген-Обервинтер до посольства.

Les commentaires sont fermés.