Протест українців у Лондоні проти Франції, що виступила на підтримку Росії

У неділю 1 червня 2014 о 14.00 українці виступили із протестом проти угоди французької влади, згідно якої  Франція планує забезпечити Росію двома десантними кораблями  «Містраль», а також проти запрошення Президентом Франсуа Олландом його російського колеги Президента Володимира Путіна взяти участь в урочистих заходах з нагоди 70-ї річниці висадки союзників у Нормандії.

Photo: https://www.facebook.com/london.maidan/posts/719444288112720

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1386238514958185&type=1

Video: 






http://www.youtube.com/watch?v=H_A1mc6bAWc

Оскільки ситуація в Україні продовжує погіршуватися, українці у Лондоні прагнуть відправити повідомлення всьому світові про свою незгоду із тим, що основні гаранти суверенітету України згідно Будапештського Меморандуму 1994 року своїми діями по суті підтримують імперіалістичну агресію Росії спрямовану проти України.

Як член НАТО, Франція планує забезпечити Росію двома військовими кораблями «Містраль». У той час, коли світова спільнота засудила російську агресію і запровадила санкції проти її режиму, Франція активно стала на захист російської фашистської влади. Ці два кораблі будуть перебувати біля причалів незаконно анексованого Криму і використовуватися не лише проти України. Вони також є загрозою для колишніх республік Радянського Союзу, а тепер країн-членів НАТО Естонії, Латвії, Литви, а також Польщі. Таким чином, це лише підтверджує імперіалістичні наміри Росії та її план подальшої дестабілізації всього європейського континенту.

Балтийські країни-члени НАТО глибоко занепокоєні вторгненням Росії в Україну і закликають до посилення заходів військового забезпечення і патрулювання повітряного простору з метою стримати подальшу інтервенцію Росії. Цього тижня групою конгресменів США відправлено листа до генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена, в якому вони закликають переконати Париж відмовитися від угоди і  замість цього пропонують НАТО придбати або орендувати ці кораблі-вертольотоносці.

Більш того, Президент Франсуа Олланд запросив Президента Володимира Путіна взяти участь в урочистому святкуванні дня висадки союзних військ 6 червня, що увійшов до історії як «День-Д», а також його було запрошено на приватну вечерю у Парижі 5 червня, де будуть присутні лідери інших держав. Викликає заперечення поширювана останнім часом думка, що Росія постраждала найбільше під час Другої Світової війни, коли значну частину Радянської Армії становили саме українці, які зазнали найчисельніших людських втрат на Східному фронті.  Саме українські частини під командуванням українського генералу були серед найперших, що увійшли до Берліну.

Президент Путін перетворюється на фашистського лідера, якого ми повинні не лише не вітати, але який має бути фінансово і політично ізольованим.

Стефан Цяприна, представник групи протесту Лондон Євромайдан стверджує: «Президент Франсуа Олланд діє лицемірно, коли він не відмовляється від продажу військових кораблів, чітко усвідомлюючи той факт, що саме ці кораблі можуть бути використані не лише проти України, але й проти країн НАТО іФранції безпосередньо. Міністр зовнішніх справ Франції запевняє, що угоду не можна розірвати, у той час як Росія вторглася в Україну, порушуючи всі міжнародні закони. Укладання угод із фашистським режимом ійого диктатором має бути несприйнятима для світової спільноти. Запрошуючи президента Путіна на святкування, Президент Олланд цинічно проігнорував мільйони українців які постраждали і загинули під час Другої Світової війни. Таким чином, французький президент виступає на підтримку лідера, що втілює політику фашизму і агресивної експансії, натомість як він має слідувати світовій думці і ізолювати його».

Лондон Євромайдан вимагає:

–     Застосувати дипломатичний тиск з метою зупинити постачання Францією військових кораблів «Містраль» Росії і закликати замість цього НАТО придбати їх.

–    Президент Франсуа Олланд має відкликати його запрошення до Президента Володимира Путіна з нагоди урочистого святкування «Дня-Д» і засвідчити у такий спосіб несхвалення подальших дій Росії щодо порушення нею міжнародних норм і законів через фінансування тероризму

–       Припинення втручання Росії у внутрішні справи України і відкликання всіх російських військових та інших фінансованих Росією російських сил з території України

–       Повна економічна  ізоляція Росії, включаючи застосування санкцій, що є подібними до санкцій проти Ірану, із визнанням за Росією статусу держави, що фінансує тероризм

–    Політична і економічна ізоляція Президента Путіна через його експансивні дій спрямовані на відновлення колишнього Радянського Союзу шляхом втручання у внутрішні справи інших країн і порушення їх суверенітету.

–       США, Великобританія і Франція мають виконувати власні зобов’язання за Будапештським Меморандумом, згідно якого вони є гарантами суверенітету України і  цілісності її території.

Для надання інформації або проведення інтерв’ю, просимо звертатися до представника Євромайдану Стефана Цяприни + 44 (0)  7402404110 або за электронною адресою londoneuromaidan@gmail.com
Примітки:

–       Інформація про захід: https://www.facebook.com/events/510478282410997/?fref=ts

–       Час і місце: Неділя 1 червня 2014, Посольство Франції, 58 Knightsbridge, London, SW1X 7JT

–       Сформована українською громадою група “London EuroMaidan” є однією з найбільш помітних спільнот діаспори, яка проводить постійні протести, починаючи з листопада 2013 р.

–       24-годинний протест відбувається у Лондоні вже протягом 3 місяців за адресою Whitehall, що напроти Downing Street.

·         Facebook: https://www.facebook.com/london.maidan

A propos Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair