В Харкові шукають наступного міського голову на заміну Кернесу

Хоча чергові вибори міського голови в Харкові мають відбутися лише в 2015 році, сьогодні громадські діячі вже почали шукати заміну одіозному меру Геннадію Кернесу. 25 червня відбулася перша публічна розмова з потенційним кандидатом на посаду мера, депутатом міськради Дмитром Мариніним, опонентом діючої міської влади. На зустрічі не було гучних обіцянок, натомість пройшло буденне обговорювання боргів та проблем в сфері ЖКХ, «тіньових схем» бюджету міськради та маловідомих аспектів квартирної плати кожного городянина.

Робота комунальних підприємств Харкова нагадує цікаву гру в наперстки, впевнений депутат Дмитро Маринін, де споживачам треба угадати, де знаходяться гроші. Він достовірно знає про зловживання, бо неодноразово виступав проти них на посаді радника міського голови по ЖКХ, за що зазнав жорстких переслідувань.

Гарні квіти, якими милуються гості міста в скверах та парках, закупають за ціною в десять разів вище за справжню. Завищені норми накопичення мукора, які споживачів змушують сплачувати, встановлюють без жодних обговорень. Є в Харкові і такий звичний трюк: підприємство, що виконує якісь роботи, зникає, замість нього створюється інше з тими ж функціями, щоб споживачі не могли висунути скарги або претензії новому виконувачу за роботу «попередника». Потенційний міський голова сподівається зламати шахрайські схеми за підтримки громадян.

Також на обговоренні запланували запустити мапу міських проблем, на якій будуть не тільки вказані погані дороги, невивезені смітники, діряві криши й труби, але й зафіксовані проведені роботи та витрати на них. Це допоможе боротися з розкраданням грошей з міського бюджету та залучати до перевірки правоохоронні органи, впевнені учасники зустрічі.

«Проти Кернеса виступає багато людей, але серед них мало фахівців. Вибори міського голови в Харкові може виграти лише людина, яка розбирається в сфері комунального господарства і переграє в цьому Кернеса, бо знає цю сферу глибше і вміє нею управляти. І Дмитро Маринін, на мій погляд, саме такий кандидат, – пояснює аналітик та голова ІЦ «Майдан Моніторинг» Наталка Зубар. – Крім того ця людина – хороший «комунікатор», він вміє спілкуватися на всіх рівнях, він не «цар-батюшка», але й не заграє з виборцями. Я вважаю його дуже важливим для Харкова».

Громадські активісти стверджують, що в Харкові бракує публічних лідерів, бо на протязі багатьох років міська влада системно проводила політику по демотивації появлення будь-яких нових авторитетів. Саме тому до останнього часу в місті не було жодної альтернативи Генадію Кернесу, і зараз потрібно виправляти цю ситуацію. В ІЦ «Майдан Моніторінг» також вважають, що треба бути напоготові, якщо вибори мера в Харкові відбудься раніше запланованого терміна.

Альона Соколинська, Харків, ДЕНЬ
http://www.day.kiev.ua/uk/news/260614-v-harkovi-shukayut-nastupnogo-miskogo-golovu-na-zaminu-kernesu

Повний запис зустрічі з Дмитром Марініним

—-

A propos Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

1 Commentaire

Les commentaires sont fermés.