Харківська область – Україна! Минулого тижня Харківський Євромайдан провів низьку патріотичних акцій.

1 липня – флеш-моб на площі Свободи під час завершення забороненого судом мітингу сепаратистів, щоб продемонструвати своє незадоволення як їх діями, так і бездіяльністю органів влади у боротьбі з ними. Після виконання державного Гімну пройшли патріотичною ходою до ст. м. Наукова, де в рамках акції «Зробимо місто українським» клеїли наліпки з державним Прапором на громадський транспорт.

Продовження акції відбулося наступного дня, 2 липня – активісти спочатку зібралися біля ст. М Архітектора Бекетова, де провели патріотичний флеш-моб. Після чого відправилися до Дзеркального струменя, де продовжили клеїти патріотичні наліпки на громадський транспорт. Під час акції також збиралися підписи під колективними скаргами на бездіяльність органів влади у боротьбі з сепаратизмом у Харкові. Акція закінчилася пікетом напроти Обласного управління МВС. Учасники акції тримали плакати з зображенням співробітників Грифон, що били євромайданівців 22 червня з надписами « Собаки Кернеса – позор украинской милиции. Беркут – в АТО!», «Бій терористів, а не жінок!». Пікетувальники передали співробітнику управління колективну заяву, співали державний Гімн, скандували патріотичні гасла.

3 липня – прес-конференція громадських активістів у Східкомі, що була присвячена останнім подіям у Харкові та бездіяльності влади у боротьбі з сепаратизмом.

5 липня – «Марш вишиванок». Учасники патріотичної ходи пройшлися селищем Жуковського, потім від Сокольників по Сумській, привітали воїнів, що лікуються у Військовому шпиталі. 3 -годинна хода завершилася біля пам’ятника Шевченку.

6 липня – виїздна акція “Куп’янськ – Україна!”.Учасники розвішували державні прапори, прикрасили місто української символікою, співали патріотичних пісень, скандували патріотичні гасла. Активісти також побували на двох блокпостах, де привітали бійців Національної гвардії! Окрема вдячність місцевим патріотам і батальйону “Харків-1″, що охороняв акцію! В цілому акція пройшла чудово!

Того ж дня Харківський Автомайдан проїхава автопробігом “Харків – Україна!” по вулицям міста.

Вечором відбулось традиційне недільне Віче, по завершенню якого Харківський Євромайдан пройшовся ходою до мерії та повісив біля міської ради прапор ЄС.

Від читача – Сурена Кочаряна

A propos Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair