Як намагалися розігнати Майдан в Києві. І чому? Анонс

Незабаром читайте на сайті детальну відповідь на це питання.

А поки трохи фото і висновків:

Петро Костенко
Итог попытки разгона – 15-20 легкораненых. Несколько снесенных и разграбленных палаток. Трофеи- кунг и кран..
Безусловно,решение о нападении на майдан силами территориального батальона Киев-1 принималось на самом верху. Не знаю,кто консультирует первое лицо – но всех их надо гнать в шею..Либо Порошенко пойдет вслед за Янушеску очень быстро.

Наталка Зубар
Все що відбувається в Києві зараз – диверсія, направлена на зрив нормальних переговорів з Расмусеном. І джерелом зриву є НЕ МАЙДАН.

Уляна Джаман
Мої особисті побратими теж там, на Майдані. Ті, що там з грудня. Один з них був покалічений беркутом у ніч з 10 на 11 грудня. Відлежав тоді у 17 лікарні. Я зараз не на Майдані. Так, була там з грудня до березня. І через це повинна виганяти звідти людей, які ще стоять? Через те, що так хоче Медведчук. А він ду-у-уже цього хоче.
Виганяти тітушок з Маріїнського парку не було кому. Боялися їх: могли в зуби отримати. А підскакувати півниками перед людьми на обезсиленому майдані є щось забагато ентузіастів. Ти ходив до тітушок? Ставав з ними на герць? А, ясно… На жаль, така людська природа і таких повно у всі часи. Геройствувати найбезпечнішим для себе коханого способом здатні набагато більше людей, ніж іти прямо на небезпечного ворога.

Павло Славинський
Якщо ті люди, що стоять на Майдані, порушують закон – тоді їх треба, не повірите, затримати і судити. Не розігнати, не побити, не знищити їхнє майно, уявіть собі – а затримати і судити. Скільки злочинців було сьогодні затримано на Майдані? Правильно – жодного. Бо ніхто цього і не збирався робити. А доки держава не буде виконувати свої функції – протести будуть продовжуватися.

ірина коваль
я думаю, що час вже граблі кулями заряджати, бо їхні дерев’яні голови нічим не проб’єш! біля стели залишився намет з закарпатською сотнею + окремі представники інших сотень. хлопців Рада Майдану залишила, щоб вони контролювали владу. але влада швиденько замовила у продажних журналістів (плюси,5-тий…) репортажі про те, що це хулігани і бомжі. далі київська диванна сотня, яка Майдан тіки в телевізорі бачила завопіла – убивають! красіво до йолки з дітями підійти не дають! хлопці стояли. потім ті, хто хоче на своїх лексусах-майбахах удобно до дверей пафосних ресторанів і бутіків під’їжджати по Інститутській, залитій кров’ю наших Героїв, прислали на Майдан своїх тітушок, які на камеру почали робити картинку маргіналів і бандитів. все просто, точно як лайф-ньюс і раша тудей на сході. всім критикантам раджу піти на Майдан, підійти до НАШИХ хлопців – і допомогти їм. вони стоять за увесь Майдан і за усі Майдани України!

Фото – Збігнев Буяк

204

206

221

224

235

250
В жовтому наметі – плани перетворення Майдану Незалежності в Києві на публічний меморіальний простір. Це також намагалися знести київські комунальники.

256

258
Плани трансофрмації Майдану, над яким місяці вже працюють мешканці нинішнього Майдану. Кому вони заважають?

260

269
Жінка з польовьої кухні з жахом думає про те. що буде далі…
301
Гарячі, але не насильницькі суперечки про те, чи має стояти Майдан
316
Кияни за і проти Майдану
322
Священник модерує дебати про те, чи має далі стояти Майдан

317

А тепер надаємо точку зору тих, хто вважає, що Майдан треба розігнати

Oleksiy Nesterenko
гляньте на Майдан і подивіться хто там живе і що ці персонажі роблять. Це клоака, я як киянин вам кажу, який знає, що таке наш Майдан. У мене таке враження, що це вже не український проект, а навпаки…

Daria Mykhailova
в мене є великі питання щодо методів, які зараз застосовуються владою (чи там ким).
Але то вже реально небезпечне місце. Небезпечне не нападом міліції або Беркуту, а банальною тітушнею, яка там ходить зі зброєю і погрожує містянам. Плюс кришують торговців, які там понаставляли торгових точок.
Що ви на це скажете?

Аліса Бей
а зачем там шины? палить и вонять на весь Киев? “активисты” забыли, для чего они предназначены: их, что, обстреливают снайпера? видела майдан в июне- сток. Базар-мемориал. Что полезного сделала алкосотня за последние месяцы?

Oleksandr Krysan
Особисто мені пофіг стоятимуть вони там чи ні. Питання в іншому. Кличко зайнявся майданом. Краще б гарячою водою зайнявся. Комунальників він на майдан вивів. Але вчора ходив по Трухановому типу там брудно походив, полаяв, а сьогодні комунальники не Труханів прибирають а Майдан. Якось не правильно. А Майдан … він уже давно не там і барикади не на інститутській, а під Амвросіївкою та Саур могилою. Я проти силового розгону майдану, але декому з алкосотні наваляти потрібно. І як відділити мух від котлет оце питання. Найгірше це якщо до бочки меду додати ложку лайна то буде бочка лайна. Якщо не відділити мух від котлет то котлети також доведеться викинути. Єдине що з дієвого я чув це Богдана Бабич пропонувала перетворення на креативну зону. Палатки перемістити. Жовтневий палац та український дім 2 креативні зони. Якось так

Татьяна Лукань
Лично мое мнение -тех, что ща на майдане надо разгонять, и чем быстрее тем лучше… Майдан – это не сидение – а действие. А эти – ну скажем так – быдло… (с) В. Клименко

Maria Savina
Бісять та заважають не шини, а п”янь, яка ними прикривається на Майдані. І для мене вони лише паплюжать пам”ять Майдану. Бо щодня вибираю інший шлях до роботи, щоб ці харі не стирали память про МІЙ МАЙДАН. А ще бісить те, що з бруківки, яка крім народно зброї стала символом Майдану, викладають фундаменти для кафешок, які як чиряки повиростали на Хрещатику та Майдані, щоб тільки й піднімати градус “захисників майдану”.

A propos Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair