МВС просить допомогти встановити особу Отто фон Ф.

3 жовтня на сайті ГУМВС України в Одеській області було розміщено прохання про допомогу у встановленні осіб правопорушників:

Слідчим управління ГУМВС України в Одеській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом хуліганства, вчинене групою осіб, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.296 КК України.

Звертаємося до громадян з проханням у проведенні ідентифікації осіб, які скоїли правопорушення по фото-відеоматеріалам подій, що мали місце у м. Одесі 30.09.2014 року біля будівель і всередині Одеської обласної державної адміністрації (проспект Шевченка,4) та бізнес-центру «Шевченківський» (Проспект Шевченка, 4-д).

В оголошенні наведено відео та розкадровки з нього й інших джерел. Кілька кадрів дійсно відображують епізоди бійки.
Разом з тим на фото чомусь відмічено кілька осіб, єдиною дією яких є широка посмішка.

Наприклад:

PM153image008

 

Можливо, ГУМВС України в Одеській області кваліфікує як кримінальне порушення вже й посмішку в публічних місцях, тим більше – біля адмінбудівель,  але дивує і обурює тут навіть не це.

На фото червоним колом позначено одного з ключових дійових осіб одеського євромайдану – Олексу Губського, якого не могла не помітити жодна людина, яка провела біля Дюка за всю зиму бодай годину.  Скільки гігабайтів оперативної зйомки за ці місяці було присвячено особисто Олексі – можна лише здогадуватися.

При тому наймасштабнішим хулиганством Олекси за весь час євромайдану    було те, що ще у лютому потрапило у всі випуски новин:

Після всього цього одеська міліція буде стверджувати, що вона не змогла самостійно встановити особу на фото?
Чим є публикація на сайті ГУМВС? Професійною недбалістю? Тиском на активіста? “Переводом стрілок”?
Які є підстави стверджувати, що посміхнена особа на фото “скоїла правопорушення”, як це написано в повідомленні?

За короткий проміжок часу це вже щонайменше другий ляп правоохопронців по відношенню до тих активістів, що винесли не своїх плечах весь тягар найскладнішого періоду – всього 10 днів тому міліція вперто відмовлялася реєструвати замах на А.Юсова.

П.С. Незадовго до того, як Отто фон Ф. штурмував Одеську міськраду, у МВС стверджували, що  «УПА застрелила мента»

A propos Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.

2 Commentaires

Les commentaires sont fermés.