Ірина Небесна: Як Сєпар Укропом став

Тримісячне щеня привезли тернопільські волонтери із зони АТО, повертаючись з-під Дебальцевого.

— Ми везли допомогу 128-й бригаді на Донеччину, — розповідає тернопільський волонтер Віталій Демидюк. — І тамтешні хлопці попросили нас забрати із собою додому щеня. Десь там воно до них прибилося, то вони його під час обстрілів ховали із собою у бліндажах. Назвали жартома Сепаратистом, скорочено — Сєпаром.

Але одного разу все ж не догледіли. Недалеко від місця дислокації бригади є ставок. Під час ранкових заморозків він зверху замерз. І щеня, яке по ньому бігало, провалилося у воду.

— І от хвилин десять хлопці ще надіялися, що песик сам виборсається із пастки. Але побачили, що він геть вибився із сил, — продовжує пан Віталій. — І тоді один із них, Михайло Собків, роздягнувся і стрибнув за Сєпаром у воду і таки витяг собача.

Хлопці вже думали, що собаку не відкачають, бо так той замерз і вибився із сил.

— Але пес — сильний духом, справжній український козак, — сміється пан Демидюк. — Так що відігріли його, відгодували, і став, як новенький.

Але залишати тварину в таких умовах хлопці побоялися. Тому за першої ж нагоди попросили волонтерів забрати собаку із собою.

— Михайло Собків сам зі Зборівщини, — продовжує пан Демидюк. — У них в сім’ї — троє синів і молодша сестричка. Найстаршому саме прийшла повістка на мобілізацію, а в нього — п’ятимісячна дитина. То Міша й пішов добровольцем, щоби брата не забрали…

А його сестричці Наталі якраз 20 листопада виповнювалося 15 років, тому волонтери і передали їй такий дарунок від брата.

До слова, у самого Михайла 21 листопада був день народження. Тож волонтери привезли йому два відра пирогів від його батьків. А натомість відвезли їм додому щеня.

Осуду людей, що волонтери з собакою возяться, коли треба людей рятувати, волонтери не боялися.

— Ми зав’язали йому на шиї синьо-жовті стрічки, які його захищають від поганих людей, — каже чоловік. — Окрім того, тепер його звати не Сєпаром, а Укропом. Так що все в нього буде добре.

Ірина НЕБЕСНА, http://ternopilinfo.com/ 098-950-56-57

 

Про тварин, людей та нелюдів читайте статтю Наталки Зубар

Українська котяча армія. За що військові поставлять пам’ятники котам

 

1 Commentaire

Les commentaires sont fermés.