Зігрій солдата любов’ю

Майже 17 тисяч гривень на потреби український військових у зоні АТО зібрали небайдужі полтавці під час благодійного ярмарку, що відбувся в обласному центрі.
IMG_20141227_131656-SMILE

IMG_20141227_130941
Солодка випічка, ексклюзивні ялинкові іграшки і стильні прикраси хенд-мейд, вироби з глини та українські віночки, картини, вишивки, дитячі поробки – усе це і багато іншого було представлено на триденному благодійному марафоні. Натхненники заходу – Полтавський батальйон небайдужих, ГО „Є свідомі”, інші полтавські волонтери – пропонували відвідувачам ярмарку придбати унікальні новорічні подарунки, сувеніри, іграшки ручної роботи. „Витрачаючи гроші тут, ви допомагаєте нашим хлопцям у зоні АТО, – наголошували вони. – Нині на Сході перебуває 450 полтавських воїнів. А скільки ще не полтавських, але від цього не менш рідних бійців стоять там на сторожі нашого мирного життя! Усім їм потрібні наші підтримка і допомога!”.

IMG_20141227_131509

IMG_20141227_131159
Встояти при таких аргументах – вкрай важко. Тож полтавці і підходили, і купляли: імбирне печиво – дітям, кумедних, плетених гачком тваринок – хрещеникам, вовняних, дерев’яних, глиняних Овечок – друзям… А собі, щоб зігрітися, – гарячий чай з лимоном та апельсином або склянку ароматного глінтвейну.

IMG_20141227_130937

Щоправда, був момент, коли через сильний снігопад ярмарок опинився під загрозою зриву. Але на допомогу прийшов полтавський підприємець, власник одного з торгових центрів. Тож останній день заходу полтавські активістки провели у теплі та затишку.
– Ми вдячні керівництву ТРЦ „Конкорд” за те, що нам так охоче пішли на зустріч, – кажуть дівчата. – Раніше ми не співдіяли з цим закладом. А виявляється, тут дуже приємна атмосфера. Працівники ТРЦ поставилися до нас приязно: дякували, підтримували, самі робили покупки, клієнтів приводили, та ще й чаєм пригощали.

IMG_20141227_131124
За три дні полтавцям вдалося зібрати майже 17 тисяч гривень. Усі вони – до останньої копієчки – будуть витрачені волонтерами на потреби українских військових. Теплий одяг, вітаміни, ліки, цигарки, засоби гігієни, каремати та спальні мішки – як мало і як у той же час багато потрібно нашим захисникам! Сподіваємося, у новорічні свята вони відчують неабияку підтримку і любов своїх земляків.
Утім, крім благодійної, у ярмарку була ще одна, амбітна мета.

IMG_20141227_130920
– Ми хочемо започаткувати у Полтаві традицію різдвяних ярмарків, поширених у європейських містах, – каже волонтерка Тетяна Рожкова. – На цих ярмарках завжди особлива атмосфера. У повітрі витають аромати кориці та цитрусових, парують казани з грогом і глінтвейном на вдкритому вогні, малеча ласує розписними пряниками та барвистими льодяниками… Там є місце для благодійності і для розваг, для романтичних зустрічей і очикування дива, і для особливо теплого спілкування, коли всі городяни почуваються частинкою єдиної спільноти. Упевнена, Полтава варта всього найкращого, і кожен з нас може зробити щось для того, щоб казка відбулася.


Світлана Варвянська

Фото Ігор Кіянчук

A propos Ігор Кіянчук 215 Articles
Підприємець. Координатор ГО ІЦ "Майдан Моніторинг" в Полтавській області, упорядник сайту Майдан