МОЗ не цікавить забезпечення українських військ необхідними ліками?

Близько двох місяців тому за ініціативою аналітика ІЦ “Майдан Моніторинг” Ольги Малишевої фахові медики склали перелік ефективних і доступних лікарських препаратів, належне забезпечення якими сил АТО має важливе значення. Два звернення з цього приводу були надіслані нами до кількох відповідних інстанцій, у т.ч і до Міністерства охорони здоров’я і були належно вручені відповідній службовій особі МОЗ  у перших числах січня та 15-го січня 2015-го року.

Згідно зі ст.20 Закону України “Про звернення громадян“звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, – невідкладно, але не пізніше п’ятнадцяти днів від дня їх отримання”. Проминуло вже куди більше часу – на сьогодні жодної реакції від МОЗ не послідувало.

Тож ми змушені вдатися до заходів з примушення МОЗ до належної реакції. Починаємо з журналістського запита, який полетів на Грушевського 7 сьогодні. На відповідь, за Законом України “Про доступ до публічної інформації” – п’ять днів.  Не допоможе – будемо звертатися до кого треба, адже проблему треба негайно вирішувати, а коли між проблемою та її вирішенням стоїть несумлінний чиновник, це неподобство треба усувати. Далі буде.

p.s. До речі, якщо у когось з журналістів чи громадянських активістів буде бажання теж посмикати МОЗ з цього приводу – ми лише за.

 

Олександр Северин, к.ю.н.,

правовий радник ІЦ “Майдан Моніторинг”

3 Commentaires

  1. БО НАВАРУ НЕ БУДЕ ПО 300% А ТО І БІЛЬШЕ ЦЕ Ж ХАПУГИ ГРАБЛЯТЬ ЛЮДЕЙ НА ЧУЖОМУ ГОРІ

  2. Міністерство оборони повинно бути самодостатньою організацією зі своєю медичною службою, яка, розгортаючись в військовий час, директивно використовує ресурси МОЗ. Тоб то, організація забезпечення війська як у мирний так і у військовий час, в тому числі медобладнанням та ліками повинна здійснюватися медичною службою міноборони і лист направлений не за адресатом. Інша справа, що, мабуть, медична служба міноборони скоріше не жива, чим жива, що змушує волонтерів виконувати її роботу.

  3. Це ще один раз показує, ЩО ДЕРЖАВИ В КРАЇНІ НЕМАЄ !!! В Україні до влади прийшла по трупам героїв “небесної сотні” кліка неофеодалів – олігархів з мафіозного клану, що боровся з мафіозним кланом Януковича ! Цей клан осідлав революцію гідності, розставив на ключові пости негідників – крадіїв, що вже перевершили своїми злочинами клан бандюковича ! Яскравий приклад – дії Гонтарєвої, за допомогою якої мафіозна кліка при владі вкрала меньше ніж за рік у країни 50 млрд. долл. Довідка – за 4 роки бандюковичі вкрали трохи більше 100 млрд.долл. Зараз кулявлобенко, рошен, спікер і гонтарєви з Ко ведуть економічний геноцид народу , а якщо їх не зупинити, економічний геноцид вони перетворять у фізичне знищення народу , як це було у 1933 році !! Зараз головний ворог України – це влада !!! На другому місці – Путін ! На третьому – вся та кримінальна алкашно – наркотна наволоч, що зве себе “аполченцамі” ДНР та ЛНР ! Слава Україні ! СМЕРТЬ ВОРОГАМ !!!!

Les commentaires sont fermés.