Пам’ятаємо. Перемагаємо. Івано-Франківщина, Полтавщина

Мак“З метою консолідації суспільства навколо ідеї захисту України” Президент України Петро Порошенко видав Указ №169/2015 “Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни”.

 

Інформаційний центр “Майдан Моніторинг” здійснює всеукраїнський моніторинг виконання цього Указу суб’єктами владних повноважень.

Перші два повідомлення – з Полтавщини: Гадяч, Комсомольськ

 

Гадяч-травень

Комсомольськ-травень-1

 

Комсомольськ-травень-2

Далі – Івано-Франківщина. Чому у Тлумацькій міській раді використовують для загиблих у роки Другої світової війни, воїнів-афганців та борців за волю України різний розмір шрифту, ми не знаємо:

Тлумач-травень

 

Косів-травень

Далі буде.

Слава борцям з нацизмом! Вічна пам’ять загиблим у війнах, розв’язаних тоталітарними режимами. Слава Україні!

***

У рамках проекту “Українська миротворча школа”

УМШ

2 Commentaires

  1. Сегодня мы знаем, что:
    1. В соответствии с тайными статьями Раппальского соглашения (подписано в 1922 г), «большевистский» СССР — наперекор международным запретам! — не только поставлял в Германию стратегические материалы, но и предоставил ей свою территорию для производства новых образцов боевой техники. А также подготовил для Вермахта 20 000 офицеров;
    2. Вот что сказал, 28.09.1939 г., коммунист Й. В. Сталин, после того, как 03.09.1939 г. Великобритания и Франция, исполняя договоренности с Польшей, обьявили войну Германии:
    “Если Германия попадет в тяжелое положение, то она может быть уверена, что советский народ придет Германии на помощь и не допустит, чтобы Германию задушили. Советский Союз заинтересован в сильной Германии …”;
    3. в феврале 1940 г. СССР обязался и поставлять Германии необходимые стратегические материалы, и покупать их для нее в третьих странах. И с весны 1940 по июнь 1941 г. воюющая Германия получила из СССР 1 млн. т. пшеницы, 900 тыс. т. нефтепродуктов, 185 тыс. т. марганцевой руды, 23 тыс. т. хромовой руды, 14 тыс. т. меди и большое количество других стратегических материалов. А еще СССР обеспечил немцам провоз через свою территорию значительного количества стратегических материалов из Юго-Восточной Азии. А поставленные СССР продукты питания позволили Гитлеру создать запасы продовольствия на случай войны.
    4. после чего Германия, подготовленная коммунистами СССР к большой войне, напала и на СССР. Что стоило его гражданам и более 20 млн. павших, и — десятилетия горя и лишений. За все – спасибо лично товарищу Сталину!

  2. 1. Друга Світова війна закінчилась 02.09.1945 р. На Далекому Сході. Після того, як воїни Червоної Армії (багато з яких було перевезено на Далекий Схід з Європи, після закінчення боїв) та збройні сили союзників розгромили мілітаристську Японію. А почалась — у Європі, у 1939 р. Після того, як комуністичний СРСР домовився с нацистською Німеччиною про розподіл Європи. 01.09.1939 р. Німеччина напала на Польщу, а 17.09.1939 р. напав на Польщу союзник Німеччини – СРСР. А на честь сумісної перемоги провели, 22.09.1939 р, у м. Брест, парад Вермахту та Червоної Армії. А потім, у Катині і інших місцях, влада СРСР знищила тисячі поляків.
    2. Свято перемоги 09 травня, та дати “22.06.1941–09.05.1945” придумали підлі комуністичні пропагандисти. Щоб усі забули, що СРСР почав Другу Світову війну 17.09.1939, як спільник агресора — нацистської Німеччини.
    І у незалежній Україні треба відзначати свято Перемоги у Другій Світовій війні. І — саме 02 вересня. Щоб не забути нікого з тих, хто її здобув. Чи у Європі, чи — у Азії. Тим більше, що у складі Червоної Армії було до 20% українців. І могили українців, що загинули у Другій Світовій, як у Європі, так і в Азії.
    3. А початок, для України, Другої Світової, був 01.09.1939. Коли почали війну з Вермахтом ті українці, з Західної України, що служили у польскій армії.

Les commentaires sont fermés.