“З метою консолідації суспільства навколо ідеї захисту України”

24.03.2015 Президент України Петро Порошенко підписав (не без інціативи ІЦ “Майдан Моніторинг”, ми брали участь і в розробці, і в лобіюванні)  Указ №169/2015 “Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни”.

1399355385_1307933На наш погляд, цей Указ має непересічне значення не тільки для вшанування реальної і величезної заслуги українців у перемоги над нацизмом, але і для нашого успіху у сьогоднішній неоголошеній війні з РФ, де велику роль грає пропагандистська, інформаційна складова – для протидії цинічній російській пропаганді, яка намагається “приватизувати” перемогу коаліції над Гітлером та його спільниками, водночас підло зображуючи теперішню Україну як “неонацистську”.

Відтак, ІЦ “Майдан Моніторинг” не зупинятиметься на досягнутому і протягом найближчого часу здійснить всеукраїнський моніторинг виконання цього Указу більш ніж тисячею суб’єктів владних повноважень (міністерства, міські ради, місцеві державні адміністрації) – відповідні звернення і запити вже надсилаються, а про реакцію органів влади і місцевого самоврядування ми оперативно повідомлятимемо.

Підсумковий звіт про виконання Указу буде у травні надіслано до Адміністрації Президента України та Ради національної безпеки і оборони України.

Принагідно ми вивчатимемо перебіг виконання іншого Указу Президента  – “Про деякі заходи щодо унормування питань опису, порядку використання і захисту державних символів України”, №667 від 23.08.14.

Слідкуйте за повідомленнями.

Слава борцям з нацизмом! Вічна пам’ять загиблим у війнах, розв’язаних тоталітарними режимами. Слава Україні!