Вночі невідомі в центрі Полтави поцупили прапори

Ще вчора Монумент Слави, що розташований в самому центрі Полтави виглядав святково і патріотично, адже до Дня Прапора активісти оновили жовто-блакитне полотнище і встановили червоно-чорне.

20150824-DSC_6288

А вже сьогодні вранці патріотично налаштована громадськість почала бити на сполох: вночі з монументу хтось поцупив і прапори і банер з написом “СЛАВА УКРАЇНІ, ГЕРОЯМ СЛАВА”. Відразу звернулись до міліції, котра, виявляється нічого не знала, нічого не бачила. Але ж панове, це самісінький центр міста. До будівлі міськради всього пару сотень метрів, поряд також поштамт, один з підрозділів УМВС та інші громадські будівлі. Висота колони, на якій встановлено прапори, більше 10 метрів. Просто так, прогулюючись, без спеціальної альпіністської підготовки та спорядження, або без автопідіймача  зняти ні банер ні прапори не можливо. Це значить що дійство тривало не одну й не дві хвилини, а значно більше. Попри це правоохоронці нічого не бачили і не чули. Камер спостереження, виявляється, в одному з найбільш людних місць Полтави також немає. Тобто виходить, що в самісінькому центрі 300-тисячного міста вночі можна спокійнісінько робити все що заманеться?   Не знаю як хто, але я вважаю такий стан речей категорично не прийнятним! Більше того, виявляється, міліції, щоб розпочати якісь дії, самого факту події було замало, обов’язково потрібно було написати заяву, з чим, безумовно, патріоти не забарились. Потім міліціянти з прокурорами вирішували що ж їм робити, як цю подію кваліфікувати і лише близько 16-ї години заступник начальника ВЗГ УМВС України в Полтавській області Роман Грішин повідомив про відкриття кримінального впровадження за хуліганство.

Як на мене, в той час, коли щодня гинуть наші хлопці, коли російські кадрові військові воюють з нашими збройними силами на нашій землі, коли Росія веде проти України брутальну гібридну війну, стаття, за якою відкрито впровадження,  мала б бути зовсім іншою…

Зрозуміло, що українські прапори, що майорять над монументом, котрий збудовано на честь перемоги російської армії над шведсько-українськими військами у 1811 році, муляють очі налаштованим проти української державності мешканцям. Зрозуміло, що антидержавницьких, антиукраїнських елементів в Полтаві значно більше, ніж здається. Зрозуміло, що присутні вони і у владних коридорах… Але зрозуміло й те, що вони бояться. Бо знімали прапори тихенько вночі.  Про що говорити, якщо міський голова Олександр Мамай вважає “знущанням над прапором, коли його кріплять орлу в зуби“. Не знаю, де знайшов пан Мамай зуби у орла, але патріотична громадськість після цього випадку і таких заяв міського голови, свої зуби точно покаже. Ні, пане міський голова, знущання на прапором, над країною і над людьми це ліпити партійну символіку на пакети з подарунками, котрі придбані за кошти платників податків. Якщо вже так переймаєтесь виглядом історичної пам’ятки, то виділіть кошти на фарбування колони монументу, котра вся у іржі.

Це не що інше, як інформаційна війна панове. Прямо тут і прямо зараз.

Найближчим часом прапори знову будуть встановлені на монумент. Патріоти зроблять це вдень, відкрито і ні від кого не ховаючись, бо за нами правда!

Ігор Кіянчук, ІЦ “Майдан Моніторинг”

Фото, відео автора.

A propos Ігор Кіянчук 216 Articles
Підприємець. Координатор ГО ІЦ "Майдан Моніторинг" в Полтавській області, упорядник сайту Майдан