У Житомирі відбулася конференція з інформаційної безпеки

9-10 березня 2016 р. у Житомирі відбулася конференція з інформаційної безпеки на тему “Свобода інформації і її кордони в умовах війни“. Організаторами заходу стала Українська Миротворча школа та Житомирський військовий інститут ім. Корольова.

Під час війни ми або допомагаємо ворогу, або заважаємо йому та не дозволяємо знищувати людей, віру у свою державу, у військо та своїх командирів

Основними питаннями, що розглядалися на конференції були:

  1. Рамкова стратегія комунікативної безпеки України
  2. Напрямки робот из патріотичного виховання молоді
  3. Протистояння маніпуляціям у гібридній війні
  4. Способи трансформації місцевих конфліктів
  5. Інформаційна культура суспільства, як механізм інформаційного протистояння.

У конференції взяли участь представники навчальних та наукових закладів, громадських організацій, державних установ Києва, Житомира, Харкова, Краматорська та Маріуполя.

12874390_1654821074781277_335563118_o

Під час виступів на конференції було висвітлено основні проблемні питання, що існують сьогодні в інформаційному просторі України. Учасники обмінялися своїм баченням щодо шляхів їх вирішення. Запропоновані на конференції проекти будуть доведені до Ради національної безпеки і оборони України.

Інформаційна культура дозволяє нам позбутися нових типів залежностей, які сформувалися у нашому суспільстві. Люди, які володіють інформаційними технологіями стоять набагато вище від людей, які ними не володіють

Студія «Наш Дім»