Довідник: як дізнатися, хто співпрацював із КГБ?

Як дізнатися, хто співпрацював із КГБ? Де знайти відомості про родичів, засуджених у часи СРСР? Як правильно написати запит?
Усіх зацікавлених отримати відповіді запрошуємо на презентацію довідника «Право на правду. Практичний порадник із доступу до архівів». Подія спільно організовується Центром досліджень визвольного та Науковою бібліотекою Національного університету «Києво-Могилянська академія».
Під час заходу відбудеться дискусія з участю авторів книги — команди, яка розсекречувала архіви КГБ: Володимира В’ятровича, Аліни Шпак, Ігоря Кулика; правозахисників — Євгена Захарова, Олександри Матвійчук, Ігоря Усенка; істориків та архівістів — Георгія Папакіна, Костянтина Новохацького, Івана Патриляка; директора Наукової бібліотеки НаУКМА — Тетяни Ярошенко.
Питання до обговорення:
1. Використання документів комуністичних спецслужб: закордонний досвід.
2. Доступ до архівів України: огляд нормативної бази та проблемні питання.
3. Аналіз законодавства доступу до архівів спецслужб тоталітарних режимів в Європі та законодавчих актів в архівній галузі України.
Присутні отримають безкоштовний примірник практичного порадника.
Ознайомитися з текстом порадника в електронному форматі можна тут: http://cdvr.org.ua/sites/default/files/archive/posibnyk_pravo_na_pravdu.pdf
Захід відбудеться в рамках проекту Центру досліджень визвольного руху «Доступ до архівів як право на суспільну пам’ять» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
Інформаційні партнери проекту: інтернет-видання «Історична правда», портал «Право знати», Центр інформації про права людини, www.platfor.ma.
Партнери: Центр правових та політичних досліджень «Сім», Харківська правозахисна група, Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», Львівський національний університет ім. І. Франка

Прес-центр Центру досліджень визвольного руху

About Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.