“Церква з народом”

Звертався з інформаційним запитом до харківської єпархії УПЦ (МП) (див. скан листа). Отримав цікаву та показову відповідь (див. скан відповіді).

Що мене неприємно вразило у відповіді людей, що позиціонують себе духовними поводирями та сповідують любов до ближніх?У відповідь на питання «чому ви не відізвались на прохання громадськості?» я почув, що умовно кажучи, ми йдемо на зустріч лише владі, та що, нашої ноги і поруч не буде з неканонічними конфесіями.

Але ж запрошували їх не умовні конкуренти на духовній ниві (інші конфесії), а ГРОМАДА (!), тобто нащадки та земляки невинно вбитих! Коротше незважаючи на їх застереження «не використовувати … в політичних цілях» (яка ще політика?, ви ж відокремлені від держави за законом, ЧИ НЕ ТАК?) я не можу це не оприлюднити. І політика тут ні до чого, мова йде про моральне обличчя претендентів на духовне пастирство.

Олександр Сулима

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

2 Comments

  1. Ото ж і я кажу… Окупанти – вони і є окупанти. Чого чекати від москидів, які у різі підступні чини захопили Україну і почали її визискувати… А що робили душ пастирі? То ж тільки на перший погляд московська церква у 1918 році стала в опозицію до комуністичної влади, не прийнявши нового календаря. А насправді, вона курс на знищення людей, на його споювання та відлучення від праведної церкви, хоч, звичайно, в російській імперії москидів її як такої ніколи не було. Церква там завжди була приводним ременем царизму і імперіалізму…

Kommentarerne er lukkede.