У Івано-Франківську зародилася громадянська ініціатива захист пам`ятників

У Івано-Франківську зародилася громадянська ініціатива захист пам`ятників. Як реакція на вандальний глум постаментів, погрудь та меморіальних дошок, присвячених нашим національним Героям – Степанові Бандері та Роману Шухевичу. Молоді люди самоорганізувалися за допоогою соціальних мереж. Мотив для народних охоронців: НАРОДНЕ ПОВИНЕН ОХОРОНЯТИ НАРОД! Бо ніхто із здравомислячих українців не вірить, що “кривоохоронні” органи знайдуть і покарають вандалів-виконавців, а тим більше – замовників цієї наруги над українцями Галичини, бо не для того вони пішли у правоохоронці. Шкода, що вкотре ми змушені витрачати час та зусилля на цю гнітючу війну з пам`ятниками – замість того, щоби акумулювати сили та засоби на ефективний спротив. Але ж промовчати теж не можемо… Тому, брати і сестри, знову за старе: ОКО ЗА ОКО?
Після збору в Меморіальному Сквері Франківська молоді патріоти помолилися і розійшлися маленькими групками, по двоє-троє, для громадянської варти поблизу поки-що непонівечених пам`ятників Лицарям Духу. Налаштовані хлопці рішуче, завзяття аж вирує. Українці, підтримаймо їх!

Принагідно цитата:
“Мені здається, що не є поділ між Сходом чи Заходом України. Але поділ є між тими, хто любить Україну і хто її не любить. Я думаю, ми повинні саме так дивитися. Це не є локальне чи регіональне. Це є різниця між тими, хто кажуть «любіть Україну», і тими хто, кажуть «люблю Україну», – сказав екс-глава УГКЦ Любомир Гузар

Журналіст Руслан Коцаба для інтернет-телебачення Народне ОКО.

Пісня РОМС – Героям УПА- ROMS – To UPA Heroes

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair