У США дії Януковича викликали огиду – VIDIA

Про це йдеться у заяві Держсекретаря США Керрі, повідомляє VIDIA.

Сполучені Штати висловлюють огиду з приводу рішення української влади застосувати міліцейські спецпідрозділи, бульдозери та кийки проти мирних протестувальників на Майдані Незалежності у Києві замість поваги до демократичних свобод та лдської гідності.” – йдеться в заяві.

Керрі також відмітив, що минулого тижня він підкреслив важливість уникнення застосування насильства з будь-якої сторони та закликав Януковича задовольнити прагнення українського народу. “Ми попереджаємо уряд про наше занепокоєння,”- звернув увагу Держсекретар.

Він додав, що Віце-президент Байден чітко пояснив Януковичу під час їх телефонноїрозмови вчора, що демократичні принципи, вклчаючи право на зібрання, є фундаментальними і універсальними, і саме за такими критеріями США сприймає Україну.

“Тижням ми просили Президента Януковича та його уряд прислухатися до голосу свого народу, який хоче миру, справедливості та європейського майбутнього. Натомість укранські лідери, здається, зробили сьогодні зовсім інший вибір.”- йдеться у продовженні заяви.

Ми закликаємо до максимальної стриманості. Людські життя повинні бути збережені. Українська влада несе повну відповідальність за безпеку українського народу.

Зараз, коли серед диму на вулицях Києва лунають церковні дзвони, Сполучені Штати – поруч з народом України. Вони заслуговують кращого.”- сказано в заяві.
About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair