Звернення учасника АТО В.О. Рекшинського про спростування неправдивої інформації

23 червня 2012 року ми розмістили повідомлення прес-служба ВК «Наступ» «Родина прокурора Турківського району жорстоко побила жителя Львівщини».

24 травня 2017 року ми отримали звернення пана Рекшинського, яке ми й оприлюднюємо згідно з правилами Майдану та на прохання заявника.

Як бачимо, минуло майже 5 років з моменту появи матеріалу «Родина прокурора Турківського району жорстоко побила жителя Львівщини». Тепер ми вже не можемо перевірити, інформацію, яка подана в зазначеному матеріалі. Тому, а також з огляду на службу пана Рекшинського в Збройних силах України, ми подаємо його звернення та забираємо зазначений матеріал з публічного доступу.

Наталія Зубар, голова правління ІЦ “Майдан Моніторинг”


Голові Правління Громадської організації Інформаційний центр «Майдан моніторинг»

Зубар Наталії

61002, м.Харків, А/С 8769

Рекшинського Володимира Орестовича

Шановна пані НАТАЛІЯ !

23 липня 2012 року на Вашому Інтернет ресурсі (https://maidan.org.ua/) опубліковано статтю, під назвою «Родина прокурора Турківського району жорстоко побила жителя Львівщини». Саме я, являюсь тим прокурором, про якого та його родину викладено неправдиву і неперевірену інформацію у Вашій статті.

Разом з тим, у зв’язку з певним резонансом, який тоді мав місце у засобах масової інформації, на підставі Вашої статті, стосовно мене, прокуратурою Львівської області проведено службове розслідування.

За результатами службового розслідування, опитування всіх сусідів, свідків та очевидців встановлено, що факти, викладені у Ваші статті є надуманими та не знайшли свого об’єктивного підтвердження, а тому  вказана перевірка стосовно мене завершена без вжиття заходів реагування.

Окрім цього, жодного разу ніхто із Ваших журналістів чи представників не звертались до мене за офіційним коментарем та не поцікавились результатом розслідування. Вказане свідчить про замовний характер даної статті, піар, підрив авторитету, честі, гідності та ділової репутації особи.

У підтвердження цього, з результатом вказаного службового розслідування, на підставі запиту Ви можете ознайомитись в прокуратурі Львівської області.

У подальшому, після публікації даної статті я продовжував роботу в органах прокуратури, пройшов люстраційну перевірку і у подальшому не мав бажання займатись з Вами перепискою або в судовому порядку оскаржувати опублікований даний матеріал.

Також, при переміщені по роботі та службі на новому місці роботи мені часто ставили питання з даного приводу і я вкотре змушений був пояснювати, що це неправдива інформація і фактично наклеп на мене.

На даний час я вийшов на пенсію за вислугою років та звільнився з органів прокуратури.

Окрім цього, з листопада 2016 року я добровільно залишився на військовій службі у ЗС України за контрактом  та проходжу військову службу у зоні проведення Антитерористичної операції на території Донецької області у складі 30 окремої механізованої бригади. Приймаю безпосередню участь у бойових діях, користуюсь авторитетом серед підлеглих та командування військової частини, маю статус учасника бойових дій.

Разом з тим, згадана вище стаття стосовно мене, продовжує  знаходитись на Вашому сайті та перебуває у публічному доступі.

Таким чином, вказана публікація  неправдивого змісту підриває мій авторитет серед військовослужбовців, принижує мою честь, гідність та ділову репутацію.

З огляду на викладене, – шановна пані Наталія, не хотів би зустрічатись з Вами, або Вашими представниками у суді, вірю у Вашу порядність, а тому прошу:

-на головній сторінці Вашого Інтернет ресурсу https://maidan.org.ua/ подати спростування до вищевказаної статті;

-вказану статтю зняти з відкритого доступу.

За собою залишаю право вирішення питання у правовому полі.

Про результати розгляду та прийняте рішення прошу Вас повідомити мене письмово.

З повагою,

24.05.2017                                             В.Рекшинський

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair