Донецький суд має намір таємно ухвалити рішення про закриття 111-ї школи

«Фронту Змін» стало відомо, що суддя Ворошилівського районного суду міста Донецьк Олег Орєхов має намір 26 серпня всупереч усім нормам законодавства та правосуддя, без залучення сторін ухвалити рішення, яке дозволило б владі не відкривати 1 вересня школу №111.

Джерела в Ворошилівському райсуді повідомили колегам з «Фронту Змін» про те, що під шаленим тиском влади в п’ятницю, 26 серпня, суддя сам із собою планує провести засідання. За даними джерел, він має розглянути клопотання місцевої влади про скасування квітневого рішення цього суду, яким була призупинена ліквідація 111-ої школи. Це робиться при тому, що 23 серпня суддя ухвалив рішення про зупинення провадження у справі стосовно ліквідації школи. При цьому ні позивачці – голові ініціативної групи батьків учнів 111-ої школи Ірині Кругловій, ні її офіційним представникам у суді жодних повісток в суд не надходило.

Нагадаємо, 23 серпня Ворошилівський райсуд Донецька зупинив провадження у справі щодо ліквідації школи №111. Таким чином, діє рішення про припинення процесу ліквідації школи, ухвалене цим судом 27 квітня і підтверджене Донецьким апеляційним адміністративним судом 22 липня. Жодних рішень, які б визнавали законним рішення Донецької міськради про ліквідацію школи, немає. Тому влада повинна терміново забезпечити процес підготовки школи до навчального року.

Місцева влада від самого початку судового процесу втручалася у справу. Особливо сильним тиск став ближче до 1 вересня. Так, міський голова Донецька Олександр Лук’янченко направив лист до суду, який зачитав суддя Орєхов. Мер наполегливо просив суд прискорити розгляд справи і завершити її до початку навчального року. Це є прямим порушенням процесуального закону, це є брутальним тиском на суд.

«Фронт Змін» застерігає суддю від прийняття одноосібних, незаконний, неправосудних рішень, які йдуть на шкоду сотням дітей, право яких на доступне та якісне навчання закріплене Конституцією України.

«Фронт Змін» звертається до влади міста Донецька. Припиніть вперто і несамовито воювати зі своїми співгородянами. Учні 111-ої школи – такі ж діти, як і ваші, вони мають право вчитися у нормальних умовах і мати 1 Вересня справжнє свято. Їхні батьки, як і ви, мають право радіти в День знань за своїх дітей і гордитися ними. Схаменіться, не відбирайте в них цього права!


 

Über Nataliya Zubar 2351 Artikel
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair