На курорті Трускавець відбувається сутичка між забудовниками і мешканцями

Відкритий конфлікт із забудовниками житлового комплексу «Лісова пісня» у місті-курорті розпочався 25 серпня і триває. Забудовники знищують зелені насадження на прибудинкових територіях сусідніх будинків. Уже вирубано близько 40 дерев. На цей момент мешканці одного з будинків зупинили роботи будівельників у своєму дворі. Зустрівши опір з цього боку, забудовники поки що працюють на території біля сусіднього будинку – знищено дитячий майданчик і вирубано дерева. Діти зараз граються на купах будівельного піску і щебеню.

На місці бульвару і дитячих майданчиків планується зробити дорогу і автостоянку. Дозволу на проведення робіт фірма забудовників не має жодних і діє шляхом самовільного захоплення території. У разі здійснення плану забудовників, будинок № 16 по вул. Сагайдачного опиниться між двома дорогами із жвавим цілодобовим рухом, без жодного місця для відпочинку та прогулянок із дітьми.

Забудовник – холдинг «ТКС». Відомо, що головними акціонерами «ТКС» є Іван Торський, та Ігор Баленко – президент компанії «Фуршет». Іван Торський та Ігор Баленко – у 2009 році, у списку супербагатіїв журналу «Форбс» — ввійшли до сотні найбагатших людей України зі статками $ 56,9 млн. та $ 99 млн. відповідно.

Протистояння триває: мешканці будинку проводять чергування на території, яку забудовники вирішили закатати в асфальт. Забудовники поки що вичікують, але від початкової мети – знищити бульвар – схоже не відмовилися.

Це не перші скандал і махінація у Трускавці за участю пана Торського, який за деякими даними є спонсором партії «Свобода»: http://daily.lviv.ua/news/20883
Додаткова інформація про конфлікт: http://protruskavets.org.ua/2011/08/26/vlada-movchyt-a-meshkantsiv-gvaltuyut/

Über Ярослав Сватко 331 Artikel
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.