Депутати, журналісти та медіа-експерти вивчатимуть ситуацію щодо припинення мовлення трьох харківських телеканалів

27 вересня 2011 року за ініціативою журналістського руху «Стоп цензурі» відбудеться візит до Харкова групи з представників депутатського корпусу, відомих журналістів та медіа-експертів з метою вислухати представників сторін та дати об’єктивну оцінку ситуації, яка склалася навколо закриття трьох харківських телеканалів.

 

Як відомо, 3 вересня 2011 року три харківські телекомпанії – “АТН”, “Фора” і “А/ТВК” були позбавлені можливості здійснювати мовлення. Одночасне зникнення під різними приводами цих трьох телекомпаній з ефіру свідчить про можливе політичне забарвлення події.

 

У рамках поїздки також відбудуться безпосередні зустрічі як з представниками телеканалів, так і з місцевою владою, з подальшим публічним обговоренням ситуації у формі круглого столу.

 

Водночас громадськість звернулася до харківської влади з пропозицією про зустріч, де де влада могла бпояснити свою позицію.

 

Круглий стіл відбудеться  о 17.00 год. у приміщенні Незалежного центру «INDIE» за адресою: м.Харків, вул.Чернишевського, 4/6. Серед учасників: А.Куликов (ICTV), С.Андрушко (СТБ), Н.Соколенко (СТБ), Ганна Силаєва (Українська служба БіБіСі), Ю. Луканов (КНМП), Є.Радченко (Інтерньюз), І. Розкладай (Інститут медіа права).

 

Як незалежні спостерігачі, до зустрічі також приєднаються представники міжнародних організацій, зокрема, Девід Стулік (Представництво ЄС в Україні), Ілля Дохель (ОБСЄ), Олег Пастухов (Посольство США).

 

За результатами візиту очікується розгляд ситуації у відповідному комітеті Верховної Ради, звернення журналістів та медіа експертів до Президента, ВРУ, міжнародних організацій.

 

За додатковою інформацією звертатися до – Андрія Сидоренка, тел. 067 59 69 392.

 

Über Nataliya Zubar 2354 Artikel
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair