Репортери без кордонів шоковані вбивством молодого фото-кореспондента у Києві

Репортери без кордонів шоковані вбивством Віталія Розвадовського, фотографа газети 2000, який загинув від ножових поранень, отриманих минулої ночі у Києві.

«Ми щиро співчуваємо сім’ї загиблого, і обіцяємо повну підтримку його колегам», йдеться у заяві Репортерів без кордонів. «Ми сподіваємось, на якомога швидше розслідування незрозумілих обставин його смерті. Ми закликаємо міліцію дослідити усі гіпотези, включно з можливістю, що вбивство пов’язане з його професійною журналістською діяльністю. Поки що зарано приходити до будь-яких остаточних висновків щодо того, що сталось».

Розвадовський отримав серйозні ножові поранення в обличчя і шию у під’їзді будинку на Харківському масиві в м.Києві, приблизно об 11 вечора, і помер приблизно через 4 години від утрати крові.

За словами відповідального секретаря газети 2000 Михайла Денисенка, поки що інформації дуже обмаль, і свідчення очевидців протирічать одне одному. За словами Денисенка, наскільки він знає, Розвадовський не отримував погроз перед нападом.

Міліція порушила справу за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). За словами заступника начальника відділу зв’язків з громадськістю ГУ МВС у Києві Володимира Дмитренка, вони вже встановили підозрюваного, і, на думку міліції, на 80% можна сказати, що причина вбивства не пов’язана з журналістською діяльністю.

Журналіст Мустафа Найем написав на Фейсбуці, що, за деякими свідченнями, нападники на Розвадовського намагались відібрати його флешку, яка зараз знаходиться в міліції.