Скількі разів можна арештувати заарештованого? Юр.коментар і відео

Коментар щодо виїзного засідання у СІЗО

Вчора пізно ввечері і сьогодні, тільки вже  у Лук’янівському СІЗО, продовжується  судилище над Юлією Тимошенко –  виїзне засідання Шевченківського суду. Черговий фарс проходить у камері, де незаконно утримується Юлія Тимошенко, фактично  в ліжку, бо екс-прем’єр не встає!

Судовий процес, який має бути публічним, закрили, заховали від громадськості! Слухання справи в режимному закладі перетворило судовий процес у закрите дійство! Немає доступу до суду  ані засобам масової інформації, ані народним депутатам, не кажучи про інших осіб!

Юлію Володимирівну допитували чотири години. Лікар констатував погіршення стану здоров’я, а судилище досі триває. Вона непорушно лежить, а вони її судять!

Така поведінка суду, прокурорів принижує честь і гідність Юлії Володимирівни! Неприпустимо, щоб людину судили вночі в приміщенні  режимного об’єкту! Так не судили в найважчі диктаторські роки, такого не було за  часів НКВС і Сталіна! Це цинічне порушення Конституції, кримінально-процесуального закону, європейських принципів публічності судового процесу, поваги до особи, забезпечення права на захист, належне медичне забезпечення!

Нещодавно, у червні 2011 року, Європейський Суд у справі «Лучанінова проти України визнав порушення права на справедливий, публічний розгляд справи, права на судовий захист ( пункти 1 та 3 статті 6 Конвенції) і зобов’язав Україну виплатити 3 тисячі євро компенсації!

У цій ситуації суд проводив виїзне засідання у лікарні, де лікувався внук заявниці! Можна тільки уявити, якою буде реакція Суду у Страсбурзі  на судове засідання  у СІЗО над людиною, яка потребує невідкладної медичної допомоги!

Кримінальним переслідуванням Юлії Тимошенко влада демонструє зневагу до Європи, її вимог і правил! Ганебними вчинками вони порушують всі стандарти Конвенції, на сторожі яких стоїть  Європейський суд з прав людини!

В нестримному бажанні знищити Юлію Тимошенко влада використовує нелюдські, цинічні, страшні методи! Нинішня влада повернула Україну  в часи політичних розправ і диктатури! Європа вже  відчула  зневагу і нахабство! З дня у день ми все далі від демократії і Європи!

 

Заступний Голови фракції «БЮТ-«Батьківщина»

Олена Шустік

httpv://www.youtube.com/watch?v=KP82isZ26EQ

Über Nataliya Zubar 2352 Artikel
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair