Забудовник водив по Києву Попова і Черновецького на повідку

Київ, 10 грудня 2011 – У Києві відбувся Марш захисників Києва, направлений проти нового Генерального плану міста до 2025 та на захист Дніпровських островів. Разом з киянами, на повідку забудовника, вулицями Києва пройшлися лялькові Олександр Попов та Леонід Черновецький. В кінці акції, кияни вирішили, що такий, тим більше призначений без їх згоди, мер, аж ніяк не підходить місту і перекинули його через паркан до Верховної Ради.

За традицією, активісти рушили від Золотоворітського скверу о 12:30 та, пройшовши центральними вулицями міста, завершили ходу на оглядовому майданчику Маріїнського парку біля вертолітного майданчику. Кияни знову вимагали заборонити прийняття нового Генерального плану міста, який фактично є узаконенням крадіжок земельних ділянок місцевою владою.

«Перед тим, як відійти у небуття, депутатський корпус Київради та бізнесмени-друзі нинішньої влади хочуть узаконити все, що награбували. А щоразу збиратися на сесію і протиправно міняти чинний Генплан, який для них як кістка в горлі, їм набридло. Тож крадії вирішили легалізуватися оптом – адже так дешевше – і прийняти Генплан-2025, який був розроблений людьми без досвіду та повноважень. На Марш ми йдемо висміяти це наївне нахабство», – зазначає один з організаторів маршу Ігор Луценко.

Іншою вимогою активістів є заборона проведення архітектурного конкурсу щодо забудови Дніпровських островів у Києві.

«Дніпровські острови Києва є регіональним ландшафтним парком, і це фактично останні природні території у Києві. Острови тривалий час не дають спокою міській владі. Цей архітектурний конкурс – це вже не перша спроба їх забудувати. Під видом «концепції збереження» можновладці планують легалізувати будівельні проекти на київських островах», – каже заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк.

Наголосимо, результати архітектурного конкурсу після «таємного» відбору стануть відомі широкому загалу 25 грудня, а проект нового Генплану-2025 планують затвердити вже найближчим часом.

Відео:
Кияни перекидають Попова через паркан Верховної Ради:

Марш Захисників Києва-4 на Прорізній

Марш Захисників Києва-4 на Хрещатику

Попов і Черновецький дають інтерв’ю:

Фінальний мітинг Маршу захисників Києва-4

Контакти:
Ігор Луценко
Збережи Старий Київ
067 467 62 53

Тарас Пушкар
Простір Свободи
093 574 69 92

Олексій Василюк
Національний екологічний центр України
097 1000 473