10 січня – акція проти “табачного” законопроекту про вищу освіту

Донедавна з передвиборчої програми нинішнього президента звучали лозунги про покращення життя вже сьогодні. Пацан сказав – пацан зробив! Покращення життя найбільше відчули на собі підприємці, афганці, чорнобильці та інші. Тепер прийшов час покращувати життя студентам. І в цьому на допомогу Гаранту прийшов міністр освіти Табачник. Але не сам, а зі своїм «новим» законопроектом «Про вищу освіту» № 9655 від 28.12.2011 http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id&a….

Раніше, подібний законопроект вносили депутати Луцький та Єфремов. Проте через студентські протести, законопроект зняли з реєстрації. Вдавшись до хитрощів: дочекавшись новорічних канікул, коли студенти роз’їхались по домівках, міністр освіти вирішив протягнути свій законопроект, щоб чимшвидше прозвітувати про виконану роботу в напрямку «покращення життя вже сьогодні».

Чому ж така законспірованість? Вся справа в тому, що даний законопроект несе в собі ряд небезпек як для студентів, так і абітурієнтів. Прикриваючись підвищенням стипендії до прожиткового мінімуму (до речі тут теж не все гладко), Табачник хоче пропхати такі нововведення:

– Щорічне збільшення плати за навчання для студентів-контрактників (http://lebed-michael.livejournal.com/61631.html)

– Нівелюються результати ЗНО, через введення трьохступеневого вступу: бал ЗНО, бал атестата та бал ВНЗ. Причому, знову відновлюється корупція у вишах «хабар ректору – поступив»

– Студенти-«четвірочники» не зможуть отримувати стипендію (http://lebed-michael.livejournal.com/61426.html)

– Відрахування студентів за «академічний плагіат»

– Обмеження студентського самоврядування та автономії ВНЗ.

Більше про небезпеки цього законопроекту можна дізнатися –
http://fri.com.ua/2011/10/analiz-ostannoji-redaktsiji-proektu-zakonu-pro-vyschu-osvitu/ (останній аналіз проекту, очікується оновлений)

«Покращення» життя студентів заплановане на 10 січня. Сама в цей день засідатиме профільний комітет ВР, який розглядатиме даний законопроект. Фактично, Табачник хоче піти по схемі прийняття бюджету 2012 – в один день погодити законопроект в профільному комітеті, внести на розгляд у ВР і проголосувати.

Щоб не допустити «покращення» для себе, своїх дітей, рідних та близьких, вийди 10 січня о 9:00 на протест і скажи своє НІ законопроекту Табачника. Акція відбудеться під Комітетами ВР за адресою: Київ, вул. Грушевського, 18/2.
Не будь байдужим, щоб біда не постукала в твої двері. Разом ми – сила!

1 Kommentar

Kommentare sind deaktiviert.