Системні корки, або «будем їхать, як в Англії…»

Недільний вечір. Їду з Києва по Житомирській трасі. У цей час їхати зі столиці ніколи не було проблемою. Важко було би в’їхати. Неділю ж бо здавна в народі називають «Днем взяття Києва». Однак на виїзді з області автобус почав гальмувати і, зрештою, зупинився. Ми простояли у заторі посеред траси більше 3-х годин. З’ясувалось, що в результаті аварії був перекритий дорожньо-транспортний рух. Частина водіїв вирішила випробувати долю і поїхали по зустрічній смузі. Працівники ДАІ не змогли впоратись з регулюванням.

Для столиці затори це звична справа. Однак на трасі – дивина. На нього ніхто не розраховує, тому люди не встигають потрапити на важливі зустрічі, втрачають прибутки, з’являються непередбачені витрати…

«Палки повидавали, а як ними користуватись – не навчили» – лунав діалог обурених водіїв у рації.

«Так вони ж таких і набирають, щоб не думали, а просто виконували накази! Владі не треба, щоб хтось думав…» – погодилась пані Людмила, пасажирка маршрутки.

«Я завтра в обласному ДАІ камня на камні не залишу! Зрівняю з землею! Цього не можна так залишати!» – підтримала її пані Клавдія.

Звісно, кваліфікація співробітників Державтоінспекції залишає бажати кращого, однак не лише вони винні у збільшенні аварійності на київській трасі. Справа у тому, що, готуючись до ЄВРО-2012, влада нарешті вирішила відремонтувати дорогу, що з’єднує нас із Європою. Однак, замість того, щоб заасфальтувати дорогу влітку, коли кращі погодні умови і менший потік транспорту, влада зволікала аж до осені, і тільки потім були виділені кошти і посилено почали будувати. Тому ДАІ і не справляється з аварійністю. Тому на трасі часто утворюються затори.

І проблема не лише в заторах. Мені випала «честь» проїхатись і вже «відремонтованим» шматком дороги. У мене склалось враження, що ми їхали не асфальтованою дорогою, а рельсами. Якість, з дозволу сказати, ремонту залишає бажати кращого.

Та й чи протримається така дорога хоча би до того ж таки «Євро-2012»? Асфальт, покладений під дощами і морозами, швидше за все, зійде разом із весняною відлигою…

«Машини виперлись на зустрічну смугу – на свіжий асфальт. Будем їхать як в Англії!» – констатували по рації. Шкода тільки, що «як в Англії» нам доводиться лише їздити…

І така безгосподарність держави виявляється у всьому – будь то будівництво дороги чи написання шкільної програми. Всюди наші псевдокерівники думають лише про сьогоднішній день, не задумуючись, що їхнє завтра може взагалі й не настати.

Це необхідно змінити як можна швидше. Систему треба відкоркувати!

Дмитро Сінченко, Рух Державотворців

Über Ярослав Сватко 331 Artikel
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.

1 Kommentar

  1. Ну о чем Вы говорите?! Однак, замість того, щоб заасфальтувати дорогу влітку, коли кращі погодні умови і менший потік транспорту, влада зволікала аж до осені, і тільки потім були виділені кошти і посилено почали будувати.
    Как будто это одна единственная дорога в Украине!? или возьмем в региональном масштабе в Киеве и его области.
    Вы хоть поинтересуйтесь где? что? и когда? ремонтирует государство. наверняка в другом направлении ремонтировали дорогу летом.
    Ведь для того что бы сразу и везде ремонтировали дорогу представте сколько нужно средств!!! А аварийность списыпать на плечи государства – это величайшая глупость автора статьи! почему бы не обвинить государство, что кто-то проспал работу и потерял клиента, получил неустойку! Легче всего обвинить кого-то чем признать вину за собой!
    Я уверен что причина аварии в Вашей ситуации была, всего лишь, бональное не знания ПДД.
    Если Вам не нравиться ехать трассой Киев Житомир, то Вам 100 % не понравится ездить по трассам Польши. Дороги будут зависить только от их пользователей! больше половины украинских водителей просто “Шумахеры” по городу, а на трассах они себя чувствуют летчиками реактивных самолетов. Пока не изменимся мы с Вами, не измениться и все вокруг!
    Насчет “как в Англии” для общей справки скажу: граждани Англии самостоятельно обеспечивают свою Королеву у них установлен налог который они покорно платят и не плачутся, конечно же если кто-то за него, то есть и противники такого налога. и просто добавлю нашел сайт про Англию интересно будет почитать: http://www.vokrugsveta.ru/vs/article/512/ (не в качестве рекламы)
    Еще раз повторюсь: Глупо обвинять государство или политиков. Если мы хотим что-то исправить, надо делать а не сидеть и ныть как все плохо, что политики все плохие.

Kommentare sind deaktiviert.