Адміністрація Привокзального ринку намагається замаскувати своє беззаконня (відео)

Як відомо, на львівському ринку «Привокзальний» впродовж року триває безстроковий протест підприємців. Головна вимога акції – повернути підприємцям збудовані за їхні кошти торгові павільйони, які із застосуванням шахрайських оборудок приватизувала адміністрація ринку (ТзОВ «Привокзальний ринок»).

Замість того, щоб вже підійти до якогось логічного завершення, починаючи з лютого 2012 року, конфлікт вкрай загострився.  Адміністрація ринку, маючи за мету недопустити  викриття своїх антизаконних дій,  до арсеналу старих методів «роботи» – обіцянок і залякувань, додала нові – відверті репресії підприємців та «інформаційну активність».

Зокрема, в ЗМІ з подачі адміністрації з’явилися статті про встановлення нових холодильних вітрин. Будь-яке добре починання заслуговує на повагу. Але є речі,  котрі потрібно називати своїми іменами, і не робити з мухи слона. Дане устаткування займає лише невеликий клаптик в залі м’ясної продукції. Багато хто задає питання: «Чи вже такою нагальною була необхідність встановлення холодильників?». Адже першочерговою потребою для нормального функціонування м’ясного залу є монтаж кондиціонерів, щоб уникнути реалізації свіжого м’яса в антисанітарних умовах задушливого приміщення, особливо в спекотну пору року… Найцікавішим в історії з холодильними вітринами, про що адміністрація не обмовилася  хоч словом, є той факт, що закуплені вони за кошти підприємців (!). І швидше за все, інвестори-підприємці знову не стануть власниками устаткування. Тобто, конфлікт з причини привласнення майна підприємців адміністрацією, з-за якого й виник протест, приречений і запрограмований лише на розгоряння.

Від імені адміністрації розповсюджена також інформація про начебто провокативні дії голови Вільної профспілки «Ринок «Привокзальний». Проте, реальність інша. В інтернеті з’явилося відео за участю представників дирекції та позастатутної охорони (дивіться тут і тут), на якому відображені справжні пріоритети адміністрації ринку. Піклування про холодильне устаткування явно поступається перед розбоєм і репресіями підприємців.

Як кажуть, коментарі зайві. Не дивно, на ринку «господарюють» ті ж особи з ТзОВ «Концепт-Авангард» (одне із засновників ТзОВ «Привокзальний ринок»), які «прославилися» нашумілим привласненням готельного комплексу «Жорж» під час дії мораторію на приватизацію пам’яток архітектури (культурної спадщини).

Вільна профспілка «Ринок «Привокзальний»