Звернення до Президентів про порушення прав і свобод Ігоря Завадського

Адресовано Л.Кравчуку, Л.Кучмі, В.Ющенко і В.Януковичу

Шановний пане Президенте України!

Звертаємось до Вас, як до гаранта додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина з приводу незаконних дій, здійснених до заслуженого артиста України, володаря багатьох міжнародних нагород Завадського Ігоря Борисовича з боку правоохоронних органів, зокрема працівниками Шевченківського районного управління міліції.

З початку затримання Завадського І.Б. були порушено ряд його прав і свобод як людини та громадянина України, а саме:

  • Завадському І.Б. не було надано можливість невідкладного захисту та правову допомогу адвоката впродовж 4 діб, чим була порушена ст. 29 Конституції України (Кожному заарештованому чи затриманому має бути невідкладно повідомлено про мотиви арешту чи затримання, роз’яснено права та надано можливість з моменту затримання захищати себе особисто та користуватися правовою допомогою захисника);
  • З очевидного сприяння правоохоронних органів в засобах масової інформації поширювалась версія звинувачення без надання будь-яких підтверджень винуватості Завадського І.Б., чим було порушено ст. 62 Конституції України (Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.  Ніхто не зобов’язаний доводити свою невинуватість у вчиненні злочину).
  • В Шевченківському відділі міліції проводились слідчі дії із застосуванням тортур та без присутності адвоката, чим порушена ст. 28 Конституції України (Кожен має право на повагу до його гідності. Ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню).

Зважаючи на ст. 21 та 22 Конституції України в яких йде мова про те, що «права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними» і «конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані» просимо Вас втрутитись у ситуацію та ініціювати

  • належне розслідування, щодо порушення прав і свобод Завадського І.Б. як людини і громадянина України;
  • перевірку версії замовлення кримінальної справи, порушеної проти Завадського І.Б. і умисної фабрикації доказів в цій справі.

Зі свого боку вважаємо, що справа, порушена проти Завадського І.Б. є замовною, а докази сфабрикованими, оскільки:

  • Затриманню Завадського І.Б. передували погрози з боку третіх осіб, що засвідчено в заяві Завадського І.Б. до начальника Шевченківського районного управління міліції,  а також свідченнями батьків учнів музиканта та людей, близько знайомих з музикантом. На скільки відомо, ці свідчення не долучені до матеріалів справи.
  • В умовах утримання СІЗО на Завадського І.Б. здійснюється моральний тиск та погрози життю, що є неприпустимим і свідчить про наявність зацікавленої у знищенні Завадського І.Б. сторони.
  • Масові не обґрунтовані звинувачення на адресу Завадського І.Б., що принижують честь та гідність музиканта, які мають місце в ряді ЗМІ і збурюють суспільну думку непідтвердженими фактами.

 

Події навколо цієї особи збентежили не тільки шанувальників музиканта, а й тих, кому є важлива доля української інтелігенції в цілому. Тому додаємо, що спостерігаючи за творчою діяльністю Завадського І.Б., ми є свідками його плідної роботи. Будучи зіркою високого рангу, Завадський І.Б. завжди був дуже близьким та відкритим до публіки, тому ми маємо уявлення про його моральні риси характеру: порядність, щирість, відкритість до спілкування. Відкриті Завадським І.Б. талановиті діти-музиканти отримують можливість професійного росту, а в особі музиканта – щирого друга і порадника.

Хочемо також наголосити на патріотизмі Завадського І.Б. В своїх інтерв’ю він неодноразово зазначав, що не покине Батьківщину ні за яких обставин, а всі свої досягнення присвячує рідній країні.

Звертаємо також, Вашу увагу на суттєве погіршення здоров’я Завадського І.Б. під час перебування в СІЗО та його утримання в нелюдських умовах (у напівпідвальному сирому приміщенні, де бігають пацюки). Тому просимо сприяти наданню Завадському І.Б. відповідної медичної допомоги та відпустити Завадського І.Б на підписку про невиїзд або хоча б сприяти переведенню музиканта в камеру з належними умовами утримання.

З повагою, вірою та надією, що наше звернення буде почуте,

шанувальники творчості Ігоря Завадського

Раїса Недашківська –народна артистка України
С.Леонтьєва – журналіст, телеведуча
Ігор Диченко  – мистецтвознавець
В.В.Вірська – народна артистка України
С.Проскурня – режисер
Б.Бенюк – народний артист України
В.Плахотник – доцент КНУ імені Тараса Шевченка
В.Шведова  – кандидат технічних наук, ст. викладач НТУУ «КПІ»
Р.Зюбіна – актриса Київського Академічного Молодого театру
М.Препотенська – доцент НТУУ «КПІ»

————-

Підписатися можна у відповідь до цього повідомлення (заповніть форму для коментаря внизу), коментарем з фейсбуку, листом на admin@maidan.org.ua

Друкована версія звернення з першими підписами


29 Kommentare

  1. Судячи з усього, правоохоронці заарештували пана Завадського помилково, а тому помилку свою вони мають визнати і якнайшвидше виправити

  2. Пора говорить нет мерзостям,происходящим в нашей стране. Происходящее с Завадским – это возмутительное,откровенно-наглое беззаконие!

  3. Визначного музиканта за дуже сумнівними звинуваченнями, шитими “білими нитками” доказами, вже засудили до 6 міс утримання в СІЗО (2+4). Якщо це відкрите звернення до Президентів, то його повинні опублікувати всі ЗМІ України.

  4. Приєднуюсь до авторів листа щодо дотримання прав та свобод музиканта Ігоря Завадського! Переконана, що права і свободи повинні бути гарантовані кожній людині, тим паче, що вони прописані в законах. Президент як Гарант Конституції є відповідальним за виконання цих законів.

    Неможливо спокійно спостерігати, як представники державних органів знущаються над талановитою людиною, яка свій талант присвятила країні та своєю працею зробила величезний внесок у розвиток мистецтва і духовності!

  5. СВОБОДУ ИГОРЮ ЗАВАДСКОМУ!!!!!!!!!!! НЕТ БЕСПРАВИЮ И БЕЗЗАКОНИЮ!!!!!!!!

  6. Хамы – иначе не скажешь – устроили шабаш на имени выдающегося музыканта.
    Это горько и, к сожалению, знакомо. А ещё стыдно за многих, особенно за тех, кто вместо того, чтоб охранять права, – порождает бесправие; вместо соблюдения закона – творит беззаконие. Господа, власть имущие, если это в угоду Вам приносится такая жертва, подумайте: не бессмысленна ли она, и как будет смотреть на нас с вами цивилизованный мир. Ведь это не политический противник ничей. Неужели нельзя вмешаться и защитиь достояние страны? Ведь Игорь Завадский таковым является, а, господа Президенты?

  7. Підписуюсь. Прошу звернути увагу на геть прогнилу “правоохоронну систему” України, яка не дає жодного захисту будь-якій людині від свавілля міліції та судових органів. А вчинити так з такою талановитою та яскравою особистістю як Ігор – це жахливий злочин і ганьба державі!

  8. Придумано и сфабриковано такое обвинение, которым человека, в силу его профессиональной деятельности, занимающегося детьми, замарать очень легко. Но И. Б. Завадский – музыкант и человек настолько высокого уровня сознания, таланта, самоотверженного труда, в нём столько доброй открытости и светлой простоты, что грязь к нему не может пристать, как бы не изощрялись “доброжелатели”. Высокая музыка и низость – несовместимы, более того, это – антиподы.

    Ещё не поздно исправить грубые ошибки. Мы молимся за всех, от кого зависит дальнейшая судьба Музыканта. Пусть остановятся, и поскорей, завистники и клеветники, все те, по чьей вине происходит этот чудовищный кошмар, ведь Вселенная Закон бумеранга ради них не отменяла! Господь любит покаявшихся.

    Единственная “вина” И. Б. Завадского в том, что он достиг мастерства и признания сам, в том, что он “непозволительно” открыто много лет нёс свет и красоту, открывая юные таланты и помогая им профессионально реализоваться, давал им сцену. Подумайте и об учителях, которые теперь будут бояться вкладывать труд и душу в ваших детей, – ведь это может обернуться и против них.

    Игорь Борисович Завадский должен быть на свободе и продолжать служить Отечеству, поднимая духовный уровень Украины, способствуя её процветанию.

    Мы всей душой хотим снова стоя аплодировать Музыканту на его концертах! Они делают людей чище, добрее, счастливее, раскрывают сердца для любви и добра.

    Благодарим и восторгаемся теми, кто не оставил в беде И. Б. Завадского, и самоотверженно борется за его спасение и доброе имя. Мужества и стойкости!

    “Самой тёмной ночь бывает перед Рассветом.”

  9. Каков президент, такие и законы. Такие и исполнители. А заказал Табачник-жид. (Не путайте с “евреем”. Я их УВАЖАЮ).

  10. Захищаймо негайно аби не було потім соромно за свою байдужість!
    Не так багато дійсно висококласних професіоналів-музикантів і патріотів України.
    Вставаймо на захист, підключаймо своїх знайомих та друзів.

  11. Підтримую звернення шанувальників творчості Ігоря Завадського до Президентів.
    Впевнена, що звинувачення зфабриковані на замовлення.
    Неприємно вражає, що з відомих особистостей України на захист музиканта
    виступили тільки 10. Шановні наші діячі культури та науки, спортсмени, політики, не будьте байдужими до долі людини, яку з повним правом слід вважати гордістю України!

  12. Додаю свый підпис до листа.
    Багато років Ігор Борисович є одним з найвидатныших діячів світової,украінськоі та киівськоі культури. Це, як відомо, не може не вкликати заздрощів з боку менш талановитих, але більш ницих людей.
    День Києва без Ігоря Борисовича – не День Києва…Весна та осінь без його концертів – добрих, небундючних, сповнених любові до учнів та акордеону – це вже не ті весна та осінь.

  13. Моцарта убил не Сальери. Моцарта убила ПОСРЕДСТВЕННОСТЬ. Здесь прослеживается та же история. Явно заказная травля и финал.
    Слышала в телепередачах много об истории с Игорем Завадским, великолепном аккордианисте, начинавшем с уличного музыканта; истинном энтузиасте своей профессии – музыкант.
    Популярность его вывела на телеканал СТБ, где много интересных передач. И эта популярность кому-то стала поперёк. Если обвинители не обозначились, то весьма сомнительно что обвинение правдиво. Более того дети, его ученики, пошли в защиту Завадкого, приехав на телевидение с родителями. Но кто это слышит? Только народ. Те от кого зависит ход дела глухи и немы.

  14. Дело Игоря Завадского кроме своей моральной и правовой оценки в Украине будет иметь ещё и международный отклик. И этот отклик может делать всё более правдоподобными обвинения в якобы несправедливых судебных преследованиях политических конкурентов. Поэтому вмешательством на самом высоком уровне необходимо как можно скорее прекратить вопиющий произвол в отношении выдающегося музыканта.

  15. По-перше, підтверджую факти травлі Ігоря задовго до арешту. Це робилося і в Інтернеті, мені свого часу (минуло вже більше півроку) Ігор особисто давав посилання для оцінки. Моя тодішня оцінка, до речі, приблизно така: “Вас я чув на сцені, і Ваш виконавський рівень знаю і ціную. А ваших критиків чогось “чути” лише у словах, і то брудних”.
    По-друге, звичайно ж, підписуюся під зверненням.
    І третє — хотів би ще спитати, доки в нас “професія” ката буде вищою за будь-якого іншого фахівця: вченого, музиканта, інженера? Бо відповідь на це питання є одночасно відповіддю на інше питання: скільки ще буде деградувати держава.

  16. Підписуюсь під зверненням. Закликаю і прошу людей не бути байдужими: не можна допустити знущання над людиною, не можна дозволити знищити талант, не можна дозволяти маніпулювати собою. Ігор Завадський – Майстер, який кожному з нас дарує незабутні хвилини спілкування з Музикою. Не можна дозволити “сірості і посередності” знищити його, без доказів вини, просто за чиєюсь забаганкою.

  17. Нельзя ни осуждать и ни оправдывать, не зная деталей. Но так, как это делается с известными людьми на Украине, включая Завадского, вызывает презрение к новой власти и её методам. В них и хамство, и невежество, и стремление запугать своей безнаказанностью. Поэтому, я поддерживаю Завадского и других пострадавших от этих проФФесоров.

  18. Підписуюсь. Прошу звернути увагу на геть прогнилу “правоохоронну систему” України, яка не дає жодного захисту будь-якій людині від свавілля міліції та судових органів. А вчинити так з такою талановитою та яскравою особистістю як Ігор — це жахливий злочин і ганьба державі!

  19. Підписуюсь. Необхідно чесно розібратися у справі. Представники судової і владної системи, закликаю до справедливості і честі! Країна має захищати права людини – будь-то діти, яких скривдили, чи дорослі, що їх незаслуженно обвинувачують!..Для кого тоді ця країна?! Судові та владні чиновники, відкрийте очі, своїми діями Ви заслуговуєте карму для себе і своїх сімей!!!! Тому, хто знущається над іншим, або проявляє байдужість – дасться по заслугах: і ніякі гроші не врятують…Бо є закон “що посієш – те й пожнеш”…

  20. Зайцева Ніла і мій чоловік Гузенко Геннадій(працівники науки), Хитрук Василь(член спілки письменників України) і його дружина Людмила Людм says:

    Підписуємось під Зверненням до експрезидентів і діючого Президента України,розуміючи, що прийшов час, коли колективність має бути противагою злодіянням невігластва продажної судової влади, що живе в страху перед тими, хто має сумнівні гроші і владу.Мовчання означає підтримку злодіяння.Але існує Вища влада, непідкупна, і є інші Божественні природні закони в протилежності до законів, вигаданих хворим розумом.І такий суд іде!Вас судитимуть люди за Його законами.Тож схаменіться, зупиніть злочин проти Божественної людини, наділеної надзвичайним даром чарівного музиканта.З перших кроків Ігоря Завадського в ефірі і на телебаченні вся закладена в ньому любов перетворюється на світло, яке щедро ллється в людські серця.Хіба важко зрозуміти, що це велика цінність людини – освітлювати простір, це державний скарб. Таких людей треба берегти від злочинців, як музейну рідкість. Проявіть людяність і мудрість, що додасть вам всім гідності і поваги.

  21. Приєднуємося і підписуємся про необхідність терміново надати сободу Ігорю Завадскому.
    Хто хоч трохи знайомий з творчістю Завадського- всім своїм їством відчує сутність цюєї людини і ніколи не забуде ні його концертів ні його самого. Про таких кажуть гарні люди і цим все сказано.

    А тим, хто засадив Ігоря -ганьба!

  22. Правоохоронці заарештували пана Завадського не помилково, а на замовлення. Адже усім відомо, що у більшості випадків у міліції знаходять безліч причин, щоб заяви пересічних громадян про злочин не приймати, щоб не добавляти собі роботи та не погіршувати собі ж статистику. А у даному випадку зразу ж зреагували, миттєво, що не є властвим нашій міліції взагалі і тому викликає дуже велику підозру.

  23. Ігоря завадського треба звільнити негайно! Попросити публічного вибачення. Міліція мусив відшкодувати йому моральні збитки і пограбоване ними помешкання музиканта. Крім того, прокуратура повинна відкрити справу стосовно осіб, які затримали Завадського.

  24. “Чем душа добрее, тем судьба сложнее!!!!!!!” И ТРАГИЧНЕЕ. За Игоря и Андрея МОЛИТСЯ МУЗЫКА. Они взяли на себя ГРЕХИ. ЧУЖИЕ. Боже Правый, Очисти нас – от Подлости. Коррупции. Ненависти. Низости. Преступного Равнодушия. Равнодушного Преступления. ДАЙ НАМ ПРОЗРЕНИЯ. ПОКАРАЙ ПРЕСТУПНИКОВ. ДА БУДЕТ ТАК!

  25. Пока авторы лжесвидетельств не заберут надиктованную писанину,
    И. Завадского не отпустят. Необходимо идти этим путём, этого добиваться всеми силами и средствами. Клеветникам забрать всем очевидную заказную грязь назад! Кто должен дать команду, пусть это сделает немедленно, всё очистится и восстановятся добрые имена. Всё простим, верните Украине выдающегося музыканта и чистого достойного человека, поднимитесь над своим переросшим вас и съедающим вас эго, прорвитесь через его змеиное кольцо, и это будет тоже поступок!

  26. творчість ігоря-це світова цінність.треба зверутись до міжнародних організаій(ЮНЕСКО) треба організувати похід до міністра внутрішніх справ.нехай він дасть відпоідь. думаю він нае про цей факт.які підстви утримння ігоря в камері?взяти коментарі в присутності преси…

  27. Подписываюсь под обращением, безусловно!

    Сегодня первый праздник День независимости – без выступления Игоря. Этот улыбчивый, солнечный мальчик каждый этот праздник бесплатно дарил нам удовольствие слушать его безукоризненную игру на аккордеоне, счастье видеть его обаятельную улыбку и чувствовать тепло ,шедшее от него ко всем нам, его зрителям и почитателям.
    По заказу его врагов и недоброжелателей сейчас он оклеветан и упрятан в застенки тюрьмы. Я,и тысячи других порядочных людей, не верим в его виновность, верим в то, что правда восторжествует и ложь растает, как снег под солнцем.
    Люди добрые, не забывайте Порядочного Человека Игоря Завадского и верьте в его невиновность и наша общая Вера в это – поможет ему – я верю в это! -выйти из тюрьмы и снова радовать нас своей Божественной игрой. Я очень хочу, чтобы Вы, Игорь, это знали!

Kommentare sind deaktiviert.