Два ящики кросівок з Харкова поїхали до Верховної Ради (відео)

Так в Харкові продемонстрували своє ставлення до народних депутатів, котрі проголосували в першому читанні за закон “Про засади державної мовної політики”. Акція пройшла одразу після голосування 5 червня 2012 року.

Розпочалося все з майдану Свободи, де близько 200 людей з плакатами та синьо-жовтими прапорами вигукували: “Україні — українську мову!” “Мова — душа народу!”, “Хочу говорити мовою, а не язиком!”, “Банду геть!” Учасники активно висловлювали свої думки в мегафон. Міліція при цьому спокійно спостерігала і не втручалася. Серед учасників були представники різних громадських організацій, культурні та політичні діячі. Після емоційних виступів колона рушила по Сумській до пам’ятника Шевченку.

Тут розпочалася друга частина акції. Співорганізатори Дмитро Пилипець та Світлана Шкурай поставили два об’ємних ящика і запропонували присутнім скинутися драним взуттям, щоб відправити його до Верховної Ради.

Світлана Шкурай: “Під час проведення акції 24 травня у Києві в депутата Колесніченка запустили кросівком. Сьогодні, щоб висловити наше обурення прийняттям законопроекту у першому слуханні, ми попросили усіх учасників зробити “подарунок” для кожного “депутата-розкольника”. Бажаючих передати “привіт” з Харкова виявилось набагато більше, ніж тих, хто заздалегідь підготував кросівки. Щоб не йти додому босяка, дехто пожертвував шкарпетки і навіть розчіску! Усе це добро ми запакували в коробки та увінчали підписом “Кожному депутату-розкольнику по кросівку!”

Дмитро Пилипець: “У зв’язку з прийняттям Верховною ЗРадою розкольницького мовного законопроекту українська громада Харкова планує розпочати акцію з дискредитації “депутатів-кнопкодавів”, картки яких проголосували за цей документ. Сім з них балотуватимуться по мажоритарці, до Верховної Ради від харковських округів. Мешканці Харківщини дізнаються про їх антиукраїнську позицію і не тільки!”

Нагадаємо, що мітинг було заборонено в судовому порядку двома судовими рішеннями Харківського окружного адміністративного суду але завадити провести акцію владі не вдалось.

Додатковий матеріал про акцію:

Харківці вимагають одну державну мову – українську

«Кедом по мандату»

Фотоальбоми з акції: http://vk.com/album-39456695_158173195

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.304218799669523.68762.100002442169871

Хеш-теги (Тwitter, Вконтакті) для акцій на захист української мови: #ukrmova #укрмова

.

Über Дмитро Пилипець 250 Artikel
Громадський активіст

6 Kommentare

  1. не верьте, не было там 200 человек. максимум – 60, но все остальное – вполне так и происходило)

  2. ну не знаю..я считал когда мы были уже возле памятника шевченку..могу и ошибаться

  3. Підтримай українську хвилю протесту! Пам’ятай: мову і матір не продають!

    19 червня 2012 року представники Партії регіонів у Верховній Раді України, за підтримки комуністів, литвинівців і продажних “тушок”, планують продовжити процес русифікації нашої країни шляхом прийняття в другому читанні мовного законопроекту Ківалова – Колісніченка.
    Закликаємо всіх українців доброї волі, незалежно від політичних уподобань, вийти в цей день на площі своїх міст під стіни районних державних адміністрацій на захист української мови! Закликаємо дати рішучу відсіч україноненависникам!

    Український Громадянський Рух “Справедливість”

Kommentare sind deaktiviert.