Кримські татари вперше виступлять на «Країні мрій»

Вперше кримські татари матимуть свою окрему сцену на території фестивалю «Країна мрій».

Про це інформаційно-аналітичному порталу Кримськотатарське питання online розповіла організатор Кримськотатарської сцени на «Країні мрій» Таміла Ташева.

За її словами, така сцена отримала гідну назву – «Кримськотатарське земляцтво».

Як стало відомо, протягом двох днів всі відвідувачі «Кримськотатарського земляцтва» на «Країни мрій» матимуть можливість почути кримськотатарську осучаснену етнічну музику у виконанні одної з найкращих виконавиць Криму – Ельвіри Сарихаліл та її бенду (дарбука, акордеон, бас-гітара), автентичну кримськотатарську музику у виконанні весільного колективу «Карасу», а також виступи переможців Кримського конкурсу дитячих талантів «Татли сєс» («Солодкий голос»).

Крім того проводитимуться численні майстер-класи від кримських майстрів декоративно-прикладного мистецтва та майстер-клас кримськотатарських танців від Арзи Бекіра й танцюристів ансамблю «Джемілє».

Також гості «Країни мрій» зможуть скуштувати справжні кримськотатарські страви, якими частуватиме ресторан «Крим».

Усі події протягом двох днів відбуватимуться з 13:00 до 18:00 включно.

Окрім виступів у своєму земляцтві, кримських татар можна буде побачити на ще кілької майданчиках та сценах «Країни мрій», зокрема на «Майстерні танців» (протягом двох днів з 14:00 до 15:00), дитячій галявині, Літературній сцені (22-го червня з 16:30 до 17:00), а також на сцені «Під стінами Лаври» (23-го червня з 15:00 до 16:00).

Як відомо, нинішнього року 9-й міжнародний фестиваль етнічної музики «Країна мрій» відбудеться 22 та 23 червня на території Співочого поля в Печерському ландшафтному парку.

 Для довідки:  «Країна мрій» — міжнародний фестиваль етнічної музики, що проходить на Співочому полі у Києві з 2004 року. Час проведення фестивалю збігається з народним святом Івана Купала (кінець червня — початок липня). Ініціатором фестивалю є Олег Скрипка. Назву фестивалю дала однойменна пісня гурту «Воплі Відоплясова». «Країна мрій» також проводить видавничу діяльність.

 

Кримськотатарське питання online