Міська влада через суд забороняє проведення в Харкові громадської акції на захист української мови

5 червня в Харкові заплановано проведення громадської акції проти прийняття законопроекту Колесніченко-Ківалова, який відкриє шлях для подальшого згортання українського мовного середовища в нашій державі.

1 червня ініціатори протесту належним чином повідомили виконком Харківської міськради про час та місце проведення заходу: акція мала розпочатись об 11.30 на Майдані Свободи. Проте вже під час реєстрації повідомлення про акцію (біля 13.00) співробітники міськвиконкому натякнули, що будуть проблеми з узгодженням місця проведення.

Пройшло всього три години часу і відповідальному за подання повідомлення громадському активісту Дмитру Пилипцю зателефонували з Харківського окружного адмінсуду і повідомили, що Харківська міськрада подала позов щодо обмеження права громадян на мирне зібрання і проведення протестної акції на Майдані Свободи. Розгляд справи суд терміново призначив сьогодні на 18.00. Враховуючи цілковиту за ангажованість судів можна з вірогідністю 99,9% спрогнозувати заборону акції через суд. Про подальший перебіг подій буде повідомлено додатково.

Über Дмитро Пилипець 250 Artikel
Громадський активіст