Майдан-Моніторинг: Вибори-2012

Збираємо та поширюємо документи про порушення Закону про вибори!

Завдяки вашим повідомленням ми зможемо створити правдиву картину найбільш поширених порушень на парламентських виборах 2012 року.

На момент цього оголошення 9 липня 2012 року вже задокументовано 75 скарг на порушення.

Все тут https://maidan.org.ua/vybory2012/

  • Тільки з фото, відео та документами!
  • Без огляду на партійність, провладність, чи опозиційність
  • Перевіряємо джерела
  • Даємо юридичну оцніку

Всі повідомлення про порушення з 30 липня спочатку вивчатимуться юристами (в проекті працює два кандидати юридичних наук). Вони даватимуть юридичну кваліфікацію всім випадкам і за потреби надсилатимуть запити і звернення в органи влади. Редактори перевірятимуть інформацію через нашу новинарську мережу. І тільки після цього повідомлення оприлюднюватиметься. Як працює сайт детальніше тут https://maidan.org.ua/vybory2012/page/index/2

Як повідомити

  1. Додати скаргу на сайті https://maidan.org.ua/vybory2012/reports/submit/
  2. Написати з всіма деталями і документами до: vybory2012@maidan.org.ua
  3. Твітнути з: хештегом #vrada

Мапа порушень доступна також прямо з нашої сторінки в фейсбуці https://facebook.com/maidanua

Що ви можете змінити за допомогою мапи порушень?

1. Зібрати реальну доказову базу для справ про виборчі порушення. Наш 10-річний досвід спостереження за виборами показує, що сподіватися в цьому на політиків не варто. Наприклад, в 2004 році значну частину доказової бази по справі по фальсифікації виборів надали люди, які були новинарями Майдану, а зовсім не штабні чи партійні…

2. Продемонструвати світові, як відбуваються вибори. Повірте, за цим слідкують дуже багато зацікавлених країн, передовсім ЄС, США та Канада. Але там інша культура, там не розуміють надривних криків “в нас вкрали перемогу!”, а розуміють лише належним чином, в рамках чинного закону, зібрані і оформлені докази.

3. Хоча б частково позбавити політиків (абсолютно всіх партійних належностей) відчуття безкарності. Змусити їх виправдовуватися, давати пояснення своїм діям, вступати в якусь комунікацію з виборцями (що більшість з них вважає дикістю).

4. Або просто побачити ваше відео чи фото на популярних сайтах чи навіть на ТБ (про це пізніше, ми працюємо над дуже цікавими партнерствами).

Працює мобільна версія для всіх видів пристроїв! Можна присилати повідомлення прямо з мобільника.

Ви хочете долучитися, але не знаєте про порушення в даний момент?

Поширюйте наші матеріали. Обирайте скарги, які вас зацікавили, або з вашого регіону і поширюйте на форумах, в соцмережах, в коментарях на ваших улюблених сайтах. Чим більше людей знатиме про порушення, тим більше шансів зупинити порушників Розкажіть про проект друзям, зацікавте їх можливістю долучитися до створення репортажів про порушення.

Долучайтеся! Разом захистимо наше виборче право!

ПС. Питання і побажання – вітаються!


Проект Громадського інформаційно-методичного центру “Всесвіт” і ВГО “Альянс Майдан”
За підтримки Міжнародного Фонду Відродження

Über Nataliya Zubar 2351 Artikel
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair