НЕновина дня: регіонали вже вважають бидломасою не лише народ, а й своїх депутатів

Сьогодні відбулася над-терміново скликана сесія херсонської міської ради.

Необхідну кількість голосів “сильна вертикаль” назбирала ледь-ледь – списки реєстрації на момент початку засідання були напівпорожніми, при тому опозиційній В.Сичовій примудрилися видати ще й чужу картку:

Потім виявилося, що в цілому ряду, чомусь саме там, де сидить опозиція, приймачі карток не працюють. Довелося демутатам пересісти на місця відсутніх колег:

Покірні 44 депутати більшості принесли на засідання свої голоси, навіть не переймаючися тим, що сесія скликана у порушення регламенту міськради!

Засідання  відкрилося і закрилося, як годиться – виконанням Гімну України.

Велася сесія українською мовою. Українською говорив міський голова, основний доповідач з єдиного питання порядку денного, депутати, які виступали з місць. Щоправда, з місць виступали виключно депутати-опозиціонери.

Більшість використовується за примітивною схемою: розписалися – отримали картку – натисли кнопку – здали картку – розписалися.

Далі присутні могли пересвідчитися у торжестві арифметики підрахуйства. Регіонали начебто провели акцію “Хотим говорить на родном язьіке”, яку загалом на Херсонщині підтримало 97 тисяч людей (Про те, як здобувалася ця підтримка – говорити зайве). Але 97 тисяч мешканців всієї області чомусь називається “переконливою більшості жителів Херсона”, яких, як повідомляє нам та сама міськрада, є 300 тисяч.

І головне – для чого збиралася сесія. Депутати проголосували (точна цитата): “за запропоноване звернення, не рішення, а звернення…”
Так що для прийняття рішень депутати більше не потрібні. Рішення приймаються в інших місцях. Бо навіть за наявності проголошеної більшості, і навіть за легендарної “партійної дисципліни” рядовим депутатам-регіоналам відведена роль маріонеток.

Відео основної частини позачергової сесії Херсонської міськради 18 липня 2012 року. Загальна тривалість – 16 хвилин.

На цьому відео:

2:07 – депутат С.Трошин (БЮТ) питає про підстави склакання сесії

6:58 – демонстація арифметики “підрахуйства”

12:45  – емоційний і державницький виступ депутатки В.Сичової

15:47 – за що проголосувата над-термінова сесія

П.С. Велика зала міськради після ремонту справді виглядає “па-багатому”. Особливо розчулює натяжна стеля у корпоративних кольорах більшості. Схоже, вже змушені вдаватися до самонавіювань:

Über Людмила Ямщикова 733 Artikel
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.