ТЕРМІНОВО: В Херсоні сьогодні скликали позачергову сесію міськради. З мовного питання

Вчора ввечері на сайті Херсонської міської ради з’явилося повідомлення, яке зараз виглядає так:

18 июля в 16.00 состоится пленарное заседание внеочередной сессии Херсонского городского совета VI созыва.

На повестку дня запланировано вынести вопрос «Обращение городского совета к Президенту Украины и Председателю Верховной Рады Украины в поддержку Закона Украины «Об основах государственной языковой политики».

Опозиційні депутати міськради дізнавалися про позачергову сесію у дивний спосіб.

Вчора ввечері  міський голова особисто зателефонував голові фракції БЮТ у міськраді В.Миколаєнку та повідомив про позачергову сесію.
І лише сьогодні депутати, коли прийшли до міскради аби витребувати порядок денний,  змогли дізнатися з якого питання скликається така термінова сесія.

Де пан Сальдо знайшов тих виборців, які вимагали провести посеред літа терміново і невідкладно засідання з такого нагального питання – можна лише здогадуватися.
Бо цілодобове чергування волонтерів у наметі неподалік міськради ярих прихильників законопроекту не виявило жодного. Байдужі були, це правда. Але щоб такі, які б вимагали терміново підтримати?!?!?!

Для того, аби мати більше шансів знайти палких прихильників зазначеного законопроекту активісти пересунули намет безпосередньо до міськради. І, і попри штучно створений цейтнот,  готують депутатам кілька сюрпризів.

Об’єднана опозиція, громадські активісти запрошують усіх прийти на 16.00 до будівлі міськради – подивитися у очі “народним обранцям”

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.