У Ромнах до лав ПР примусили вступити одразу 122 медиків

Аж 122 працівники Роменської центральної районної лікарні водночас вступили до Партії регіонів, повідомляють представники Громадянської мережі «Опора» в Сумській області.

Збори з цього приводу відбулися в актовій залі медичного закладу. Сам міський голова Микола Калашник, він же голова місцевого осередку ПР, вручив новонаверненим членські квитки, зазначивши, що партія вдячна їм за такий колективний вступ. Дарма, що збори відбувалися в робочий час. Головний лікар наказала всім зібратися в залі в робочому одязі, отож партійна справа виглядала як «робочий момент».

Як не порадіти за приріст лав партії влади! Та от прикрість: один із «вступників» стверджує, що відбувалося все це під примусом. Прізвище відвертого медика «Опора» не розкриває, щоб захистити від вірогідного звільнення. Якщо ж вірити його свідченням, то відбувалося все за класичною схемою застосування адміністративного ресурсу.

Працівника лікарні, переповідає прес–секретар ГМ «Опора» на Сумщині Ірина Стегній, запросили до кабінету головлікаря Валентини Гунькової. «Головний лікар дала йому заяву зі словами: «Ось заповніть це, всі подробиці вам розкажуть співробітники». Пропозиція звучала, швидше, як наказ. Потім колеги медика розповіли, що це — заява про вступ до Партії регіонів. Окрім її заповнення, належало зробити два фото у визначеного фотографа — це 12 грн. — і ще здати 14 грн. невідомо на які потреби».

Так і набрався загін «любителів Партії регіонів». Кажуть, лише на згаданих зборах лікарняний люд дізнався, що має сплачувати ще й членські внески — 3 грн. щомісяця.

Окрім вступу до партії, як свідчить «Опора», на зборах у роменській лікарні відбувалися інші порушення Закону «Про вибори народних депутатів України», який забороняє «використовувати для проведення агітаційних заходів приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи, службові чи виробничі наради, збори колективу». Адже на зібранні приділили достойну увагу генеральному директору ТОВ «Роменський завод продтоварів» Олександрові Саєнку — як імовірному дуже заслуженому кандидату в народні депутати від Партії регіонів. Розказали, зокрема, про нове обладнання, яке він має закупити для лікарні на благодійних засадах. Так чи ні, але, схоже, адміністрація ЦРЛ уже заплатила за те обладнання «живими душами».

Утім «регіонали» якихось порушень у своїх діях не вбачають. Як говорить Ірина Стегній, вона намагалася з’ясувати факт тиску на працівників лікарні. Але ні заступник головлікаря Лариса Жидкова, ні заступник голови міського осередку ПР Яків Зубан не погодилися, що подібне мало місце. Останній заявив, що зможе щось прокоментувати лише в присутності тієї людини, яка скаржилася на тиск.

Джерело