Опозиційних депутатів закликали зосередитись на захисті майбутнього держави, а не на власній кар’єрі

Вчора на прес-конференції на Майдані Незалежності активісти кампанії “Помста за розкол країни” висунули вимоги до політичної опозиції припинити наслідувати владу й використовувати мовні питання з електоральною метою, а зробити все, аби законопроект Ківалова-Колесніченка не став законом.

Зокрема громадянські активісти закликали опозиційних політиків вимагати переговорів з Президентом України й не виставляти додаткових умов їх проведення на кшталт кінокамер та відсутності на них представників провладних фракцій, а йти на ці перемовини й чітко артикулювати там усі загрози законопроекту “Про засади державної мовної політики” для майбутнього України. А в разі скликання позачергової сесії від опозиції вимагається прибути повним складом опозиційних фракцій до Верховної Ради й зробити все, аби на цій сесії не було розглянуте питання відставки Голови Верховної Ради. При цьому не реєструватись, якщо в залі не буде зареєстровано необхідних для відкриття сесії 226 провладних народних депутатів.

“Зараз усі зусилля відповідальних політиків мають бути спрямовані на порятунок України, а тому не може бути виправданням бездіяльності у дні проведення можливої позачергової сесії та відсутності у сесійній залі робота у своєму майбутньому виборчому окрузі заради продовження власної політичної кар’єри, перебування за кордоном (на відпочинку чи з іншою метою), партійний з’їзд, суд над Юлією Тимошенко тощо. Будь-яка з цих та інших причин вашої бездіяльності сприйматиметься нами як зрада України з відповідною реакцією з нашого боку.”, – говориться у зверненні кампанії до політичних сил.

У цьому зверненні також були висунуті вимоги до влади, до депутатів фракцій Народної партії та “Реформи заради майбутнього”, позафракційних депутатів та голови Верховної Ради.

На цьому етапі кампанія полягає головним чином в організації поїздок до мажоритарних округів народних депутатів, які проголосували за законопроект Ківалова-Колесніченка “Про засади державної мовної політики” чи посприяли його прийняттю і які планують балотуватися у цих округах на парламентських виборах 2012 року, а також до округів, де планують висуватися члени Партії регіонів. Під час цих поїздок, а також іншими шляхами (в т.ч. через соціальні мережі в інтернеті) здійснюється пошук місцевих активістів та формування осередків.

На сьогодні до кампанії по всій Україні вже записалося понад 1300 волонтерів, а сама кампанія охопила 23 мажоритарні округи, а також 5 міст, де поки що невідомі майбутні кандидати, а тому там проводилась агітація лише проти Партії регіонів.