Від литвинівців, “реформаторів заради майбутнього” та позафракційних вимагають ігнорувати позачергову сесію Верховної Ради

В оприлюдненому вчора на прес-конференції на Майдані Незалежності зверненні до політичних сил активісти кампанії “Помста за розкол країни” вимагали від депутатів фракції Народної партії, групи “Реформи заради майбутнього” та позафракційних депутатів не приїздити до Києва на позачергову сесію тим депутатам, чиї картки знаходяться в них особисто. Від тих депутатів, які віддали свої картки колегам по фракції чи депутатам з інших фракцій, вимагали прибути на позачергову сесію, але не реєструватись письмово і, зайнявши свої депутатські місця, не дати іншим депутатам можливості голосувати за вас під час реєстрації картками та під час розгляду будь-яких питань.

Громадськими активістами також були висунуті вимоги до влади, опозиції та голови Верховної Ради.

На цьому етапі кампанія полягає головним чином в організації поїздок до мажоритарних округів народних депутатів, які проголосували за законопроект Ківалова-Колесніченка “Про засади державної мовної політики” чи посприяли його прийняттю і які планують балотуватися у цих округах на парламентських виборах 2012 року, а також до округів, де планують висуватися члени Партії регіонів. Під час цих поїздок, а також іншими шляхами (в т.ч. через соціальні мережі в інтернеті) здійснюється пошук місцевих активістів та формування осередків.

На сьогодні до кампанії по всій Україні вже записалося понад 1300 волонтерів, а сама кампанія охопила 23 мажоритарні округи, а також 5 міст, де поки що невідомі майбутні кандидати, а тому там проводилась агітація лише проти Партії регіонів.