“Один фестиваль – три міста: Кам’янець-Подільський, Хотин, Чернівці”

З 6 по 9 вересня 2012 року у Чернівцях відбудеться IIІ Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ. Захід присвячений сучасній європейській поезії.

Його головною метою є повернення Чернівців на культурну карту Європи і розвиток діалогу між сучасними українськими поетами та їх зарубіжними колегами.

Програму фестивалю складають поетичні читання, лекції, презентації книг, театральні та музичні перформанси, відеопоезія, поезія в мультиплікації, електропоезія (поезія з електронною музикою) та багато інших навколопоетичних подій.

Уперше в рамках фестивалю відбудеться відкриття Міжнародної книжкової виставки за участю видавництв з України, Польщі, Австрії, Німеччини та Швейцарії. Також планується низка заходів з нагоди відзначення Дня Йозефа Шмідта – всесвітньовідомого тенора з Чернівців.

Учасниками MERIDIAN CZERNOWITZ є знані та цікаві поети, музиканти, перекладачі з Німеччини, Австрії, Швейцарії, Ізраїлю, Румунії, України, Польщі, Данії, Нідерландів, Великобританії та США.

Цього року MERIDIAN CZERNOWITZ відбудеться у межах Подільсько-Буковинського туристичного кластеру і пройде під гаслом «Один фестиваль – три міста: Кам’янець-Подільський, Хотин, Чернівці». Основною «сценою» залишатимуться Чернівці, а до Хотина і Кам’янця-Подільського з читаннями та перфоменсами завітають учасники фестивалю. Їм складуть компанію представники вітчизняних й міжнародих ЗМІ, а також зацікавлена публіка з Чернівців.

Програма тут

Логотип фестивалю
У вересні у Чернівцях!