Михайло Ратушняк: «Для чого ТТБ порушує виборче законодавство?»

Михайло Ратушняк:
«Для чого ТТБ порушує виборче законодавство?»
Про яку чесність, відкритість та прозорість виборів в Україні можна говорити, коли вже навіть державні телерадіокомпанії порушують законодавство України?! Так, 17 вересня 2012 року згідно з черговістю надання ефірного часу на Тернопільському телебаченні (ТТБ) під час проведення передвиборної агітації за рахунок і в межах коштів Державного бюджету України кандидатам у народні депутати, зареєстрованим в одномандатних виборчих округах, відбулися виступи Павла Федика, якого висунула Партія Регіонів, і самовисуванця Михайла Ратушняка. Відповідно до результатів жеребкування кандидат від влади виступав о 19.00, а М. Ратушняк – о 19.30. Усе було б добре, але… виборці, які дивляться телепередачі в цифровому форматі, виступ кандидата від Партії Регіонів побачили, а виступ Михайла Ратушняка – ні. А це є прямим порушення частини першої статті 71 Закону України «Про вибори народних депутатів України», згідно з якою «передвиборна агітація з використанням засобів масової інформації усіх форм власності проводиться з дотриманням принципу рівних умов та в порядку, передбаченому цим Законом».
Також потрібно зауважити: крім того, що Павло Федик – висуванець від Партії Регіонів, він ще й працює першим заступником ґенерального директора Тернопільської обласної державної телерадіокомпанії. Ось вам і адмінресурс!
Михайло Ратушняк також звертається до інших кандидатів у народні депутати, щоб відстежували трансляцію своїх виступів на ТТБ, зокрема, чи відбувається трансляція на цифровому телебаченні. Як зазначив М. Ратушняк: «Я знаю і поважаю багатьох працівників ТТБ, це є фахові, відповідальні журналісти, і, мабуть, не з їхньої вини сталася така прикрість, але мовчати про це не можна, бо такий випадок може повторитися з будь-яким кандидатом».
Ось якою «чесною і прозорою» як запевняє всіх Президент України В.Янукович, є цьогорічна виборча кампанія. Для кандидатів від Партії регіонів преференції, а для кандидатів від громади, вибачайте, дуля! Нині кандидат у народні депутати України М. Ратушняк готує скарги у Центральну виборчу комісію та Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення, яка має здійснювати нагляд за дотриманням визначеного законодавством порядку мовлення під час виборчих кампаній. Михайло Ратушняк цілком законно вимагатиме ще одного ефіру.”